Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha Orbán egyenes adásban...

Ha Orbán egyenes adásban mondaná, hogy hazudtunk reggel, délben, este, akkor a fideszesek vajon még mindig rá szavaznának?

Figyelt kérdés

2022. jan. 30. 18:50
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
0%
#9 vajon mi az oka, hogy ez a fszom tudja, honnan származó táblázat épp 2009-et választotta viszonyítási alapul? A világgazdasági válság időszakát...
2022. febr. 1. 13:38
 22/39 anonim ***** válasza:
0%

#20 Miért kell mindig hazudni?

A manyup pénzek nincsenek "lenyúlva" mindenki megkapja érte a nyugdíját, arra lettek levonva. Az infláció feletti hozamot pedig mindenki megkapta 2013-ban. Már akinek volt ilyen.

A Völner ügyben nem mosdatás megy hanem nyomozás. Senki nem védte, abban a pillanatban lemondott és megszavazták a parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését is rögtön. Amit nem lehet elmondani a ballibekről a saját embereik botrányainál.

Hogy is van a Karácsonyék féle városháza üggyel? Ha szerecsenmosdatást akarsz látni, akkor nézd meg mit csináltak ott!

Érthetetlen hogy ekkora elfogultsággal hogy vagy képes levegőt venni, hiszen minden agysejted szükséges a valóság ekkora tagadásához.

2022. febr. 1. 13:40
 23/39 anonim ***** válasza:
65%

"A manyup pénzek nincsenek "lenyúlva" mindenki megkapja érte a nyugdíját, arra lettek levonva."

Tényleg? És kinek a nyugdíját fizetik ki belőle? Mert ha az emlékezetem nem csal, államadósságot törlesztettek belőle, magánszámla meg nuku, csak ígéret volt.

" Az infláció feletti hozamot pedig mindenki megkapta 2013-ban. Már akinek volt ilyen."

Na igen. Miután a drága kormány simeresen félbevágott egy hosszútávú befektetést, majd mutogattak a nyugdíjpénztárakra, hogy eltőzsdézték a pénzt. Ergo vagy egy pénzügyi analfabéta a kormány, ami qrva nagy gáz, vagy a választókat nézte tudatosan hülyének, ami még nagyobb gáz.

"A Völner ügyben nem mosdatás megy hanem nyomozás. Senki nem védte, abban a pillanatban lemondott és megszavazták a parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését is rögtön."

Jé, milyen szépen fel tudod mondani az eljárás menetét...

Mondd csak, nem olvastál ilyen dalakat akkortájt, amikor pl baloldali politikusokról szellőztettek meg valamit? Még nyomozati szakaszban sem volt az ügy, de a fidesz internetes tagozata már az ítéletet hirdette. Hát mire ez a kettős mérce?

Erről csiripelek, amikor a szerecsenmosdatást említem.

"Amit nem lehet elmondani a ballibekről a saját embereik botrányainál."

Hát, de...

"Hogy is van a Karácsonyék féle városháza üggyel? Ha szerecsenmosdatást akarsz látni, akkor nézd meg mit csináltak ott!"

Ej, csak nem azt akarod sugallni, hogy Karácsonyt máris bűnösnek kiáltod ki? Hát hol marad az az előbb olvasott szöveg a folyamatban levő eljárásról?

Egyébként leszarom Karácsonyt és au összes szarházi politikust. De okádnom kell a kettős mércétől.

"Érthetetlen hogy ekkora elfogultsággal hogy vagy képes levegőt venni, hiszen minden agysejted szükséges a valóság ekkora tagadásához."

Aztán ki irányába is vagyok én elfogult? Mesélj!

2022. febr. 1. 13:52
 24/39 anonim ***** válasza:
26%

#21 Mivel az mszp-szdsz kormány utolsó teljes éve a 2009-es év volt, ezért természetes, hogy ezt választották viszonyítási alapul.

De nyugodtan nézz utána a 2008-as vagy 2007-es adatoknak!

2022. febr. 1. 22:36
 25/39 anonim ***** válasza:
69%

#23 "Tényleg? És kinek a nyugdíját fizetik ki belőle? Mert ha az emlékezetem nem csal, államadósságot törlesztettek belőle, magánszámla meg nuku, csak ígéret volt."

A jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját fizetik a jelenleg beszedett nyugdíj járulékokból, azonban a jelenlegi nyugdíjasok az alapján kapják a nyugdíjukat amit korábban befizettek járulékba.A nyugdíj járulékból nem akkor lesz nyugdíjad amikor levonják a béredből, hanem amikor majd nyugdíjba mész.

2013 előtt minden hónapban kifizették a nyugdíjakat, miközben az a pénz ami erre kellett volna az ment magánpénztárakba. Amikor visszaállamosították a rendszert akkor ezekből a pénzekből már nem kellett nyugdíjat kifizetni, azt már kifizették korábban MÁS pénzekből. Ezért keletkezett államadósság is, ezért nem volt pénz fejlesztésre, béremelésre. A visszavett nyugdíjpénzekből 2013 után ezeket kellett kifizetni, az államadósságot, béreket, fejlesztéseket.

Aki befizette a járulékát az pedig pontosan ugyanúgy a nyugdíjas kora idején fog belőle pénzt látni, ahogy a magánpénztáraktól is csak akkor látott volna, nem korábban. Az elmúlt években is mindenki megkapta a nyugdíját a befizetéseinek megfelelően, semmi nincsen lenyúlva belőle.

Van magánszámla. Te is bármikor lekérheted az egyenlegedet, hogy ha most mennél nyugdíjba akkor mennyi nyugdíjat kaphatnál, vagy ha ugyanígy dolgozol tovább akkor mire számíthatsz. Nem lett örökölhető a nyugdíjbefizetés.

2022. febr. 1. 23:12
 26/39 anonim ***** válasza:
69%

#23 "Na igen. Miután a drága kormány simeresen félbevágott egy hosszútávú befektetést, majd mutogattak a nyugdíjpénztárakra, hogy eltőzsdézték a pénzt. Ergo vagy egy pénzügyi analfabéta a kormány, ami qrva nagy gáz, vagy a választókat nézte tudatosan hülyének, ami még nagyobb gáz."

Csakhogy ez baromság.

A 2009-es válság óta most éljük már a második újabb válságot, éppen így pár évente mindig jön egy újabb és újabb. Amik mindig elviszik a korábban megtermelt hasznot. Nagyon sok ember számára azonban még az infláció követést sem voltak képesek kihozni a magánpénztárak, pedig nem a válságban lettek a számlák visszavéve, hanem több évvel utána, amikor elméletileg már a befektetések rendeződtek.

Most te magad se csinálsz mást, mint mosdatod azokat akik saját maguk mondták el milyen visszaéléseket követtek el. Tudom-tudom, te még a kispesti polgármestert sem ismered fel a képeken, ott sem lehet azt mondani, hogy megvesztegetés történt, hiába ő maga mondja el hogyan kell korrupcióval százmilliót keresni. De tuti te vagy az egyik akik hangoztatja a kábítószerezést a győri polgármesternél, miközben ott semmi ilyen nem volt.

Kettős mérce az amit te csinálsz, ráadásul ostoba.

Majd ha a haverjaid is úgy tesznek, hogy egy vád esetén - amikor a vád csak annyi, hogy valaki szerint megtörtént a korrupció - azonnal lemond a politikusod és a többiek nem falaznak neki, hanem elindul a vádeljárás, akkor szövegelhetsz. Addig amíg neked Karácsonyék botránya nem is botrány, addig csak nevetségessé teszed magad vele.

2022. febr. 1. 23:20
 27/39 anonim ***** válasza:
75%

"A jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját fizetik a jelenleg beszedett nyugdíj járulékokból"

Köszönöm szépen, pontosan erre a válaszra számítottam! A probléma ezzel csupán annyi, hogy egyrészt ez nem válasz a kérdésemre, másrészt tárgyi tévedés.

A manyup pénzt beletolták az államadósság törlesztésébe. Nyugdíjat a járulékokból fizetnek.

Ezért keletkezett államadósság is, ezért nem volt pénz fejlesztésre, béremelésre. A visszavett nyugdíjpénzekből 2013 után ezeket kellett kifizetni, az államadósságot, béreket, fejlesztéseket.

"Van magánszámla. Te is bármikor lekérheted az egyenlegedet, hogy ha most mennél nyugdíjba akkor mennyi nyugdíjat kaphatnál"

Nem ezt kérdeztem. Amit te magánszámlaként aposztrofálsz, az az a nyilvántartás, amit eddig is használtak arra, hogy nyilvántartsák, kinek mennyi járuléka fizetődött be.

Csakhogy ígéret nem erre volt, hanem arra, hogy mindenkinek lesz egy magánszámlája, amire visszakapja ezt a pénzt. Na ez a dzámla nincs sehol. Minek is legyen, hiszen egy qrva fillér se kerülne rá..

2022. febr. 1. 23:59
 28/39 anonim ***** válasza:
69%

#27 "Köszönöm szépen, pontosan erre a válaszra számítottam! A probléma ezzel csupán annyi, hogy egyrészt ez nem válasz a kérdésemre, másrészt tárgyi tévedés.

A manyup pénzt beletolták az államadósság törlesztésébe. Nyugdíjat a járulékokból fizetnek."

Na akkor ess neki még egyszer és olvasd el rendesen, mert pontosan ezt írtam le. EZÉRT nem kellett most belőle nyugdíjat fizetni mert azok már ki voltak fizetve!

"Csakhogy ígéret nem erre volt, hanem arra, hogy mindenkinek lesz egy magánszámlája, amire visszakapja ezt a pénzt. Na ez a dzámla nincs sehol. Minek is legyen, hiszen egy qrva fillér se kerülne rá.."

Semmi ilyen ígéret nem volt.

A magánszámla nem azt jelenti, hogy oda bárki bármit is visszakapna, az azt jelenti, hogy ott van nyilvántartva mennyi volt a befizetése.

Remélem nem hiszed azt, hogy a manyup-nál egy dobozba dobálgatták a járulékodat és a számládon azt vezették, hogy gyűlik a kis dobozkában a befizetésed. Ha igen, akkor most csalódni fogsz: nem így történt. A magyup-nál sem volt semmiféle pénz a te számládon, az is csak nyilvántartás volt ugyanúgy, mint az állami rendszerben. A különbség az örökölhetőségben volt egyedül.

2022. febr. 2. 00:09
 29/39 anonim ***** válasza:
87%

"23 Csakhogy ez baromság.

A 2009-es válság óta most éljük már a második újabb válságot, éppen így pár évente mindig jön egy újabb és újabb. Amik mindig elviszik a korábban megtermelt hasznot."

Amit mondadz, egy üres lózung, egy kibszott nagy csúsztatással megtoldva.

Azon kevesek egyike vagyok, akik beintettek a kormány zsarolásának és köszöntük, de nem adtuk a manyup pénzünket. Az enyémet a Horizont nyugdíjpénztár kezeli. Évente látom, hogy jól döntöttem. Ha valakit, hát engem nem etetsz meg ilyen fszsággal.

De bontsuk ezt ki jobban! A befektetést védi a BEVA, védi az OBA, továbbá nagy kockázatcsökkentő tényező, hogy a portfólió háromféle papírt tartalmaz. Részvény, kötvény, állampapír. További nem mellékes részlet, hogy nyíltvégű befektetésről beszélünk, ergo akkor zárod le, amikor jobb az árfolyam.

Amikor a kormány ezt kiherélte, az @rfolyam lent volt, ezért termelt negatív hozamot. Ezt kihasználva hatalmas pofával hirdették, hogy lám lám, a csúnya pénztárak eltőzsdézték a pénzt.

Egy nagy lófszt tőzsdézték el, csak nem így működik egy befektetés. Ezt szarta telibe a kormány, és hazudott az emberek szemébe pofátlanul, aljas módon kihasználva az alacsony magyar pénzügyi kultúrát.

" te még a kispesti polgármestert sem ismered fel a képeken"

Kicsit messze lakom Pesttől, így ezt jól gondolod.

" De tuti te vagy az egyik akik hangoztatja a kábítószerezést a győri polgármesternél, miközben ott semmi ilyen nem volt."

Szedsz valamit paranoiára? Ugyanis fingom nincs, miről beszélsz.

"Majd ha a haverjaid is úgy tesznek, hogy egy vád esetén - amikor a vád csak annyi, hogy valaki szerint megtörtént a korrupció - azonnal lemond a politikusod"

Megint ennél a szemellenzős fszságnál játunk?

"Addig amíg neked Karácsonyék botránya nem is botrány, addig csak nevetségessé teszed magad vele."

Kicsit sokasodnak a megváladzolatlan kérdések.

-Elfelejtetted megválaszolni, hogy kinek az irányába is vagyok én szerinted elfogult.

-Aztán most valami haverjaimról makogsz. Kik az én haverjaim, hadd tudjam már?

-Ki mondta neked, hogy nekem Karácsonyék botránya nem botrány? Honnan szedsz te ennyi légból kapott fszságot?

Újfent megkérdezem: Ej, csak nem azt akarod sugallni, hogy Karácsonyt máris bűnösnek kiáltod ki? Hát hol marad az az előbb olvasott szöveg a folyamatban levő eljárásról?

Ez az a kettősmérce, amitől ojádni tudok. Meg azoktól is, akik olyan vastag szemellenzőt hordanak, hogy a saját elfogultságukból kiindulva másról is ezt feltételezik.

Amit leszarnék, mert azt vizionálsz, amit akarsz, de hogy ezeket tényként tálald, na ahhoz már pofa kell.

2022. febr. 2. 00:25
 30/39 anonim ***** válasza:
75%

"Na akkor ess neki még egyszer és olvasd el rendesen, mert pontosan ezt írtam le."

A nagy lófszt!

Azt mondtad, nem nyúlták le azokat a pénzeket, hanem nyugdíjat fizettek belőle. Nem b+, abból nem fizettek nyugdíjat. Abból államadósságot tötlesztettek.

2022. febr. 2. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!