Az ellenzéki összefogás hogyan képzeli el a kormányváltást?
"Az szeritnem nem kérdés, hogy Budapesten a legtöbb választókerületet elviszi az ellenzék. "
Miért ne lenne kérdés?
Karácsony és az ellenzéki politikusok teljesítménye neked okod ad ilyen magabiztosságra? Szerintem pedig még az is kétséges, hogy a korábban biztosan ellenzéki kerületeket sikerül megszerezniük.
#1 Ha 2-án mennek akkor biztos elbuknak, mert 3-án lesz a választás.
#3 Budapest szinte mindig ellenzéki város volt és azért ott többnyire értelmiségi emberek laknak, akik tájékozottabbak, mint a falusi átlag ember, aki M1-en él, meg a helyi propaganda sajtót olvassa. Szerintem még a fidesz is ezzel számol, hogy a fővárosban ellenzéki sikerek lesznek. Viszont kormányváltáshoz ez nagyon kevés, ahhoz a vidéki embereket kellene meggyőzni.
#7 " Budapest szinte mindig ellenzéki város volt és azért ott többnyire értelmiségi emberek laknak, akik tájékozottabbak, mint a falusi átlag ember, aki M1-en él, meg a helyi propaganda sajtót olvassa."
Gondolom te ilyen budapesti "tájékozott" ember lennél.
Csak ott a bibi, hogy ez bődületes baromság.
Kezdve ott, hogy a budapestieknek a fele nem az ellenzéki összefogásra szavazott korábban sem, és folytatva azzal, mekkora sötétséget mutat egy ilyen vélekedés a nem budapesti emberekről.
Részemről csak ennyi: nem vagyok budapesti, ellenben 2 diplomás vagyok, a páromnak most készül a harmadik diplomája, gyerekem is diplomásként éli a vidéki életét. Ahogy a városunkban lakók iskolai végzettsége nálunk is magasabb a budapestiekénél átlagosan, az itt levő cégek és munkahelyek miatt, ahogy gyerekem lakóhelyén is, sőt még a párjának a szülővárosában is magasan a budapesti átlag felett vannak képzettségben az ott élők. Ahogy több barátunk városában is. Lévén az ott működő egyetemek vagy kórház vagy bármilyen kutatási terület, cég igényli a magasan képzett munkaerőt, szemben a budapesti 2 milliós lakosságra eső jóval kisebb végzettséget igénylő munkahelyek számával.
TE vagy az aki az ellenzéki propagandát fogyasztod csak, ezért is létezel ilyen nagy-nagy sötétségben. Azért nem olyan nehéz kimenni Budapesten kívülre és találkozni a vidékkel. Felülsz egy vonatra vagy buszra és utazol egy kicsit, aztán kinyitod a szemedet. A paraszti világnak már vagy 50 éve vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!