Szerinted lesz valami váratlan esemény a választások előtt, ami megfordítja a jelenlegi tendenciát és veszít a fidesz?
"Az ellenzék is felállította a maga választési rendszerét, ahová a kormányéval párhuzamosan szintén beérkeznek a jegyzőkönyv-másolatok, és ahol szintén elvégzik az összesítést."
Az oké, de hitelesíti ezt bárki?
Az ellenzék rendszere által mért eredményt elfogadja-e bárki egy... Khm...fogalmazzunk finoman... Vitás helyzet esetén?
Ha igen, ki az és mire lesz elég?
Ha nem, ez mire lesz jó?
"Amint "leáll a rendszer" vagyis a nyomkövetési lehetőség megszűnik, a megfigyelők új választás kiírását fogják követelni."
Ami pusztába kiáltott szó. Hogy lesz abból releváns változás?
Ha az ellenzék számszerűleg megbizonyosodik a csalás pontos helyéről és mennyiségéről, akkor a kormány nem fogja tudni bizonyítani a választás tisztaságát, hiszen nem tiszta.
És ha ezek után az ellenzékből valamelyik politikus nyíltan is a fidesszel szembe fordul,mert onnantól már NEM KORMÁNY!, akkor az amúgy is gyűlölettel fűtött ellenzékiek mellé állnának!
Biztos vagyok benne hogy egy ilyen helyzet kirobbanásáért, és az emberek felhergeléséért Jakab lenne az ügyeletes rosszfiú!
"Ha az ellenzék számszerűleg megbizonyosodik a csalás pontos helyéről és mennyiségéről, akkor a kormány nem fogja tudni bizonyítani a választás tisztaságát, hiszen nem tiszta."
Ez 2018ban sem zavart sok vizet. Orbánék elmondták, hogy minden szabályos volt, az ellenzék nem tud veszíteni és amit ugyebár ők mondanak, az aztán meg van mondva... aztán maradtak is újabb 4 évig.
" És ha ezek után az ellenzékből valamelyik politikus nyíltan is a fidesszel szembe fordul,mert onnantól már NEM KORMÁNY!, akkor az amúgy is gyűlölettel fűtött ellenzékiek mellé állnának!"
Ellenzéki vagyok, de nincs bennem gyűlölet. Ha másokban van, az baj.
2018ban is volt egy tüntetés, ami kitartott pár napig. Aztán romlott az idő, fogyott a lelkesedés és szépen kifulladt.
És van rá egy fogadásom, hogy ez most sem lesz másként. A baloldalinak nevezett szavazók nem azok a mozgósítható, balhés figurák. Nem jellemző rájuk a tömeges demonstráció, az utcai politizálás. Nézd meg az ünnepeket! Számottevő tömeg sosem jön össze és a beharangozott márciusi ünneplés is csúnya felsülésnek ígérkezik. Ne legyen igazam, de az eddigi évek tapasztalata ezt mutatja. És ez sosem jó üzenet a billegőknek.
Biztos vagyok benne hogy egy ilyen helyzet kirobbanásáért, és az emberek felhergeléséért Jakab lenne az ügyeletes rosszfiú!
#23, #24-nek:
Látom, tökéletesen "átment" a mondani-valóm lényege.
Csak épp ellentétesen vélekedünk róla.
Én DK párttag létemre is az első sorokban lennék. 18-ban igazából csalás nem történt csak ügyeskedés a második hatványon, de idén konkrét csalás várható. Lehet hogy volt 18-ban is, de mivel csak ráutaló jelek voltak, ezért alig mozdultak meg az emberek. Az ellenzéki pártvezetők sem merték kimondani a csalást, mert képtelenek voltak bizonyítani. De most a kettős rendszer révén ha valahol csal a fidesz-kormány, akkor az ellenzék kéri a hozzá tartozó jegyzőkönyveket amelyek egyébként nekik is meg lesznek.
Az összes ellenzéki vezető ki fogja jelenteni hogy CSALÁS, és mellékesen közölni fogják a valós végeredményt. Ha Orbán bepróbálkozik, akkor itt el fog szabadulni a pokol.
És szerintem egyértelmű, hogy meg fogja próbálni. Nincs más esélye elkerülni az EU ügyészséget.
"Én DK párttag létemre is az első sorokban lennék." ahogy a párttagok úgy enblock. És a szavazók?
" Lehet hogy volt 18-ban is, de mivel csak ráutaló jelek voltak, ezért alig mozdultak meg az emberek."
A közvélemény akkor is csalást kiáltott. Az indulat mégis elcsendesedett pár nap alatt.
" Az ellenzéki pártvezetők sem merték kimondani a csalást, mert képtelenek voltak bizonyítani. De most a kettős rendszer révén ha valahol csal a fidesz-kormány, akkor az ellenzék kéri a hozzá tartozó jegyzőkönyveket amelyek egyébként nekik is meg lesznek"
Még mindig nem látom be, ez mit fog szálítani, ha az ellenzéki.
Kontrollt senki sem hitelesíti.
"Az összes ellenzéki vezető ki fogja jelenteni hogy CSALÁS, és mellékesen közölni fogják a valós végeredményt." ami a közvélemény számára csak annyit fog jelenteni, hogy az ellwnzék nem törődik bele a zemberek döntésébe.
"A közvélemény akkor is csalást kiáltott. Az indulat mégis elcsendesedett pár nap alatt."
De csak azért, mert nem volt az indulatoknak hangadója. A vezetők hallgattak. Most nem fognak.
Ha a fidesz-kormány csalással akarna győzni, az értelemszerűen jelenti hogy számszerű kisebbségben vannak! És kihagytad a számításból hogy ha a megfigyelők azzal mennek "haza" hogy csalás történt, akkor az EU nem fogja legitim kormánynak tekinteni az Orbán-kormányt, és vége a történetnek.
Maradtak az Oroszok, de az sem biztos. Van egyéb baja is Putyinnak, mint hogy a csúti cigó ügyes-bajos dolgaival foglalkozzon!
Az illegitim kormány az EU előtt nem kormány, tehát nem létezik.
Ez, amiről beszélsz, szerény véleményem szerint utópia.
Hogyne lett volna? Ők lettek a ligetvédők.
"A vezetők hallgattak. Most nem fognak."
Most is hallgatni fognak.
"Ha a fidesz-kormány csalással akarna győzni, az értelemszerűen jelenti hogy számszerű kisebbségben vannak!"
Ha úgy vesszük, ez is megáll 2018-ra, hiszen 49% szavazatot kaptak. Jó, tudom, akkor még nem közös listán indult az ellenzék.
"És kihagytad a számításból hogy ha a megfigyelők azzal mennek "haza" hogy csalás történt"
Először érjenek ide azok a megfigyelők. Mert már azt is kétlem, hogy az ország területére be fognak jutni.
"akkor az EU nem fogja legitim kormánynak tekinteni az Orbán-kormányt, és vége a történetnek."
Erre még mindig ott vannak olyan menekülőutak, mint az euból való kilépés, az orosz barátság elmélyítése.
Ha pedig az ellenzék polgárháborút robbantana ki, azt Orbán hadsereggel veri le arra való hivatkozással, hovy kibújt a szög a zsákból és az ellenzék puccsot kísérelt meg, hogy a demomratikus jogállamot megrendítse.
Ez mind szép amit elképzelsz, csakhogy ez így nem működik.
Nem jutnának be a megfigyelők? Illegitimitás.
Ha az EU a kormány illegitimitása miatt szankcionálná az országot, az a teljes kapcsolati megszakadást jelentené. Első lépésben MINDEN anyagi forrást befagyasztanának, hiszen nem lenne elfogadott kormány amellyel tárgyaljanak. Hosszabb távon pedig a tagságunk megszüntetése kerülne napirendre, amely ellen egy nem létező kormány nem tud vétózni. XD
De ezeknek a töredékéig sem jutnánk el, mert max hat hónapon belül totális államcsőd következne be.
"Ez mind szép amit elképzelsz, csakhogy ez így nem működik."
Szép a francokat! Ne legyen igazam! Csak egyszerűen nem látom ennek a demokratikus és eredményes lefutását.
"Nem jutnának be a megfigyelők? Illegitimitás."
Nem kell több, mint egy korlátozó rendelet a járványra hivatkozva. Arra most bármit rá lehet fogni.
Na meg aztán az illegitimitás kérdése. Orbán állandóan a szuverenitást hangoztatja. Ha az Országos választási bizottság jóváhagyja az eredményt (jóvá fogja) akkor itt pont is kerül a mondat végére.
"Ha az EU a kormány illegitimitása miatt szankcionálná az országot, az a teljes kapcsolati megszakadást jelentené."
Értem, de minden állítása ellenére kijelentem, hogy Orbán lazán kilép az EUból, ha az nem szolgálja ki tovább az érdekeit.
"Első lépésben MINDEN anyagi forrást befagyasztanának, hiszen nem lenne elfogadott kormány amellyel tárgyaljanak."
Erre írtam azt, hogy az orosz barátság elmélyítése jól jöhet neki. Pláne most, hogy kiéleződött a helyzet az oroszok és az ukránok közt. A magyar ukrán viszony is romlott, nehogy a végén pont Orbán legyen szövetséges egy Ukrajna elleni offenzívában! Esetleg szívességért cserébe...
Nem túl megnyugtató, hogy ennyi pénzt feccöltünk haderőfejlesztésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!