Miért politizál, aki nem ért hozzá?
A politikához valójában nem kell érteni, az csak mostanában jött divatba. Anno ennyiből állt a politika:
-ha jobb lett nekem, akkor jó
-ha rosszabb lett, akkor szarok a politikusok
A mögöttes indokok senkit sem érdekeltek, nem volt szükség magyarázkodásra sem.
Hát én jobban örülnék neki, ha lenne minden pártnak egy normális programja, amit független szakértők elemeznek megvalósíthatóság szempontjából, és az emberek csakis akkor szavazhatnának, ha megismerték és megértették a programot.
Ezt a programot maradéktalanul be kellene tartatni a győztes párttal. Esetleg eltérés akkor lehet, ha találnak valamire egy még jobb megoldást.
De hogy az alapján dőljön el az ország sorsa, hogy a jelöltek milyen benyomást keltenek... basszus, akkor vágjuk ki az összeset a fenébe, az új választáson pedig feltétel legyen nőknél a max. 25 év, 906090-es alak, pasiknál meg minimum 185 centi, kigyúrt izmok, sármos megjelenés... mert az lényegesen jobb benyomást kelt :D:D:D
Na jó, igazából szomorú, hogy az emberek képesek egy egész ország vezetését szimpátia alapján megszavazni... :(
19:08
Ha szimpátia és hitelesség alapján szavaznánk, akkor már jóformán mindegy lenne, hogy mik a célkitűzések. Márpedig nekem az kell, hogy elfogadható programja legyen egy pártnak, nem az, hogy a vezetője megsimogassa a kutyámat az utcán.
Jók lehetnének. Egyébként nem is a Fideszre szavaztam, pont azért, mert nem tetszett a programja, konkrétan semmi nem volt benne, csak hatalmas általánosságok.
De az emberek mégis ezt választották.
Szerintem egy jól működő államban jó programok és jó polgárok kellenek. Akik nem adnak kétharmadot egy olyan programra, amit félóra alatt összeszedtek és csak arra figyeltek, hogy ne legyen benne semmi, ami később esetleg számonkérhető. Igenis legyen megvalósítható és számonkérhető program. És ha nem azt csinálják, akkor vonuljanak az emberek az utcára és mondassák le a kormányt. Vagy kényszerítsék őket, hogy csinálják, amit megígértek.
De soha nem láttam még ilyet Magyarországon. Pedig ilyen célért még én is kimennék tüntetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!