Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért politizál, aki nem ért...

Miért politizál, aki nem ért hozzá?

Figyelt kérdés
Most nem az országházban ülőkre gondolok, (ők sem értenek hozzá, de legalább megfizetik őket), hanem akik itt és egyéb fórumon osztják az észt?
2010. szept. 9. 17:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%

A politikához valójában nem kell érteni, az csak mostanában jött divatba. Anno ennyiből állt a politika:

-ha jobb lett nekem, akkor jó

-ha rosszabb lett, akkor szarok a politikusok

A mögöttes indokok senkit sem érdekeltek, nem volt szükség magyarázkodásra sem.

2010. szept. 9. 18:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert úgy érzi, hogy van mondanivalója, amit érdemes másokkal megosztani. Szerinted nem ért hozzá, szerinte meg igen. Ennyi. De én se nagyon értem, hogy mihez is kell itt érteni. Véleménye, gondolata, benyomása mindenkinek lehet a politikáról, a közéletről.
2010. szept. 9. 18:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Na én erre mondom, hogy minek megy szavazni, aki még a támogatott pártjának programját sem tudná elmondani...
2010. szept. 9. 18:57
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
18.57: Most ez marhaság, szerintem. Miért kéne nekem pártprogramot felmondani ahhoz, hogy szavazhassak? Akinek esze van, az tudja, hogy nem a pártprogramokban van a lényeg, azokat úgy se tartják be többnyire. A fontosabb az, hogy hogy viselkedik egy párt(vezető), hogy reagál különböző dolgokra, mennyire hiteles, szimpatikus, milyen benyomás alakul ki róla. Ez sokkal fontosabb, mint egy többnyire semmitmondó általános célokkal teletűzdelt papírhalom.
2010. szept. 9. 19:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát én jobban örülnék neki, ha lenne minden pártnak egy normális programja, amit független szakértők elemeznek megvalósíthatóság szempontjából, és az emberek csakis akkor szavazhatnának, ha megismerték és megértették a programot.

Ezt a programot maradéktalanul be kellene tartatni a győztes párttal. Esetleg eltérés akkor lehet, ha találnak valamire egy még jobb megoldást.

De hogy az alapján dőljön el az ország sorsa, hogy a jelöltek milyen benyomást keltenek... basszus, akkor vágjuk ki az összeset a fenébe, az új választáson pedig feltétel legyen nőknél a max. 25 év, 906090-es alak, pasiknál meg minimum 185 centi, kigyúrt izmok, sármos megjelenés... mert az lényegesen jobb benyomást kelt :D:D:D

Na jó, igazából szomorú, hogy az emberek képesek egy egész ország vezetését szimpátia alapján megszavazni... :(

2010. szept. 10. 01:54
 6/11 anonim ***** válasza:

19:08

Ha szimpátia és hitelesség alapján szavaznánk, akkor már jóformán mindegy lenne, hogy mik a célkitűzések. Márpedig nekem az kell, hogy elfogadható programja legyen egy pártnak, nem az, hogy a vezetője megsimogassa a kutyámat az utcán.

2010. szept. 10. 09:05
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
Én négyest kaptam politológiából. Így már van jogosultságom, hogy itt osszam az észt vagy még kell tennem valamit?
2010. szept. 10. 10:24
 8/11 anonim ***** válasza:
10/24 es válaszolónak írom ,igen kell még tenned valamit,kiegészíteni 5 re ,hogy azt a sok máskép gondolkozó embert is megértsd ,mert sajnos az emberek az otthonukból és családjainkból indulnak ki és várják a változást jó irányba , ,most is ha nem szimpátia alapján szavaztak volna sokan ,akkor lehet nem tartanánk itt ahol tartunk minden kormányváltás kész csőd az országnak , ,azért szavaznak az emberek hogy az ország népének jobb legyen , de csak akkor fontos a részvétük mikor szavazni kell ,de sajnos nem sokáig bírják cérnával már !PEDIG A MAGYAR EMBER TÜRELMES! Üdv Zsóka
2010. szept. 10. 14:03
 9/11 anonim ***** válasza:
1.54, 9.5: Szerintem naivitás, amit írtok. Mert melyik pártprogram vehető komolyan? Melyik valósult már meg? A FIDESZ például elárulta, hogy meg akarja dönteni a demokratikus jogállamot és bolsevik egyeduralmat akar bevezetni? Nem! Nem volt benne a programjában, és még egy csomó kemény dolog, amit meg fognak csinálni, szintén nem volt benne a programjukban! És mi volt benne? Hát hogy legyen minden szép és jó! Butusuk vagytok, ha ennek alapján szavaztok, de nem is hiszem, hogy ez alapján szavaztatok. E helyett marad az, amit írtam, hogy mi a benyomásom, mennyire elfogadható, mennyire tűnik hitelesnek. Másból reálisan nem tudok kiindulni. A programhablatyok semmire se jók!
2010. szept. 10. 20:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Jók lehetnének. Egyébként nem is a Fideszre szavaztam, pont azért, mert nem tetszett a programja, konkrétan semmi nem volt benne, csak hatalmas általánosságok.

De az emberek mégis ezt választották.

Szerintem egy jól működő államban jó programok és jó polgárok kellenek. Akik nem adnak kétharmadot egy olyan programra, amit félóra alatt összeszedtek és csak arra figyeltek, hogy ne legyen benne semmi, ami később esetleg számonkérhető. Igenis legyen megvalósítható és számonkérhető program. És ha nem azt csinálják, akkor vonuljanak az emberek az utcára és mondassák le a kormányt. Vagy kényszerítsék őket, hogy csinálják, amit megígértek.

De soha nem láttam még ilyet Magyarországon. Pedig ilyen célért még én is kimennék tüntetni...

2010. szept. 11. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!