Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha még egy oltást se vettem...

Ha még egy oltást se vettem fel, hanyadik után kapnék kártyát?

Figyelt kérdés
Sziasztok :) március 30-ra kéne a kártya, még egy oltást se vettem fel, hanyadik után kapnék kártyát? Megszerezhető még addig?
2022. jan. 15. 08:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Na akkor jólvan, én is úgy tudtam, hogy az első után már jönnie kéne. Telefonos appon is meglesz egyből, nem?
2022. jan. 15. 11:34
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Az első oltásod után már kapod a kártyát, és igen, meglesz az appon egyből
2022. jan. 15. 14:09
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyelőre nem jelent meg jogszabálymódosítás, így az első oltás EESZT rendszerbe kerülése után 8 napon belül küldik a védettségi igazolványt.

Kormányinfón lett bejelentve, hogy február 15-től lesz módosulás.

Ha az lesz a rendeletben, amit kancelláriaminiszter mondott, akkor

• a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá válik; de nem cserélik a meglévőket;

• a 18 éven felüliek közül az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást, VAGY aki két oltást kapott, az a 2. oltástól 6 hónapig. Ami azt jelenti, hogy a 2. oltás után 6 hónapon belül fel kell venni a 3. oltást a további érvényességhez. (A 2. és 3. oltás közt legalább 4 hónapnak kell eltelnie.)

Mivel február 15-től lesz, nemigen kapkodják el a rendelet megjelenését.

(Nem lepődnék meg, ha akkorra a 4. oltás is belekerülne a rendeletbe, mert már pedzegették, hogy vannak, akiknek szükséges lenne.)

2022. jan. 17. 02:40
 14/14 A kérdező kommentje:
En ezt ertem, az erdekelne, hogy a Janssen oltassal mivan?:D mivel az egydozisu, ezert erdekelne.
2022. jan. 17. 06:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!