Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mért csinál a média tinisztáro...

Mért csinál a média tinisztárokat?

Figyelt kérdés
Régebben, a '90-es években mi még férfi- és nőideálokkal találkoztunk a filmekben, magazinokban, de manapság a fiataloknak tinisztárokat kreálnak, arra nyálaztatják őket.

2022. jan. 13. 02:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Bocs, nem követem ezeket, mondasz 1-2 ilyen tinisztárt?
2022. jan. 13. 12:33
 12/19 A kérdező kommentje:

#10: Ez igaz, de ha belegondolsz, régen a rockzene volt a fiatalok zenéje. Akkor viszont valódi zenészek évekig dolgoztak azon, hogy előre jussanak, és híresek legyenek. Ma fognak valakit és pillanatok alatt sztárt csinálnak belőle.

A moziban pedig régen valódi férfiak és nők voltak a vásznon, persze értük is rajongtak a fiatalok, de ők mégis valamiféle eszményt testesítettek meg. És akkor a sztárok hosszú évekig küzdöttek, hogy bekerüljenek egy filmbe. Manapság felkapnak valakit, aztán nyomatják orrba-szájba, eladják, hogy ő nagy színész.

2022. jan. 13. 16:03
 13/19 anonim ***** válasza:
De kire gondolsz például?
2022. jan. 13. 16:45
 14/19 A kérdező kommentje:

Justin Bieber, SP, Fluor Tomi, Zac Efron, Billie Eilish, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Timothee Chalamet, Palvin Barbi stb.

Ha megnézd, mind ilyen jellemzően kislány/kisfiú, akiket azért nyomatnak, hogy a tiniket deformálják. Igazi férfiak és nők már alig vannak a médiában.

2022. jan. 13. 19:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Ezek közül melyik tini?

Beatles pl 17-20 közöttiek voltak amikor híresek lettek. Tinisztárok?

2022. jan. 13. 20:32
 16/19 anonim ***** válasza:

Fluor Tomi: 34 éves

SP: 33 éves

Justin Bieber: 27 éves

Zac Efron: 34 éves

Robert Pattinson: 35 éves

Te valami időhurokba kerültél haver, vagy mi bajod van?🤣

2022. jan. 13. 20:35
 17/19 anonim ***** válasza:
Ganxsta Zozi is jellemző tini?🤣 Mert úgy viselkedik majdnem 60 évesen.
2022. jan. 13. 20:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Huh, kérdező, elég rossz példákat hoztál fel.

Egyrészt, ezeket az arcokat jórészt 10 évvel ezelőtt nyomatták, SP-ről én vagy 10 éve nem hallottam (lehet ez az én szegénységi bizonyítványom). Egyedül Billie Eilish meg Timothée az, aki ma is felkapottnak számít. Közülük meg talán Billie Eilish illeszthető be a "tinisztár" kategóriába, bár már ő is betöltötte a 20-at, a többi felsorolt közelebb van a 30-hoz (vagy már el is hagyták). Hogyha mai sztárokról akarunk beszélni, akkor mondjuk az Olivia Rodrigo-kaliberű és korú embereket lehetne még felsorolni. Ráadásul az itt felsoroltak többségét már a 20-as éei elején kapták fel. Ha már régebbi példa, akkor hozd inkább a One Directiont meg Harry Stylest.

"És akkor a sztárok hosszú évekig küzdöttek, hogy bekerüljenek egy filmbe."

És ezért születtek olyan filmek, amikben a középiskolás korosztályt 30 évesek játszották, ami nyilván rontott a hitelességen. Persze, próbálkoztak fiatalosan öltöztetni őket meg két copfba fogni a hajukat, de összességében nagyon sokszor nem lett realisztikus a végeredmény. A filmszínészet pont egy olyan szakma, amibe egyszerűen kell minden korosztály.

Egyébként pedig szerintem a legtöbb fiatalnak fontos az "egy közülünk"-élmény, az, hogy valaki az ő nyelvükön tudjon hozzájuk szólni. Nézd meg például a különböző közösségi médiában felkapott sztárokat, főleg azokat, akik mondjuk nem ismertek más okokból, nem énekesek vagy színészek, hanem kizárólag a netes tartalomgyártásból élnek! A többségük tizenéves, vagy a húszas éveik elején járnak (de rájuk is jellemző a tinis kinézet és az, hogy náluk jóval fiatalabbakat céloznak be). Úgy tűnik, hogy ha afiatalok választhatnak a világ összes tartalma közül, amit az interneten találnak, akkor a korban hozzájuk közelebb állókat fogják választani. És erre kiválóan lehet építeni.

Én egyébként, bevallom őszintén, nem emlékszem a 90-es évekre ('99-ben születtem), de nem akkor volt népszerű a Backstreet Boys?

2022. jan. 13. 20:49
 19/19 A kérdező kommentje:
#18: Igen, már a 2000-es évek előtt is voltak példák erre, de azóta kezdett igazán elterjedni. Tinisztárok alatt én azt értem, hogy olyan színészeket futtatnak, akik még tejfölösszájúak, nincs semmi élettapasztalatuk, gyakran tehetségük se különösebb, és belőlük csinálnak tinibálványt.
2022. jan. 13. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!