Miért jár erre az oldalra ilyen sok külföldre költözött magyar, akik teli szájjal szidják Magyarországot hogy ez milyen vacak hely?
Lazy Lover
Vidéki vagyok, azon kívül, hogy kevesebb a bolt mint városban nem rosszabb az élet.
Nyilván vannak tényleg szegény települések is, de nem kellene úgy tenni,mintha minden sz@r lenne ami nem város
"Álmodozz csak orbán hívő."
Ugye nem haragszol meg, ha orbánrühellő vagyok és fűrered gyíkjának ízlelését továbbra is meghagyom neked? :)
Én egyetértek azzal aki azt írta, hogy azért van ez mert akkor veszed igazán észre a különbséget, ha megéled a jobb környezetet és lehetőségeket is.
Én elég sok helyen jártam már Európában és sokszor nálam is előjött az "aztaqrva" érzés és leginkább akkor amikor hírtelen baromi nagy különbségeket élsz meg.
Szlovénia pl rendezett és szép. A tengerparti rész infrastrukturálisan és lakóbarát szempontból hibátlan és gyönyörű. Majd amikor onnan elindulva pár órával később beestem BAZ megyébe, hát az mellbevágott. És nem csak a makulátlan utak vs úthibák között néhol fellelhető aszfalt vagy a mindenhol makulátlan útburkolati jelek vs 80%-ban hiányzó a többi kopott, nem csak a közvilágítás, tisztaság, igényes építészet hanem az a mérhetetlen komorság ami otthon van. Ausztriában, Szlovéniában, Észak-Olaszországban de Svájcban is mindenki mosolyogva köszön mindenkinek, nyilvános helyeken, boltokban is. Itthon meg... Ezek olyan nüansznyi dolgok, de pár órán belül megélve baromi nagy a kontraszt közöttünk és a nyugati szomszédaink között.
Pár éve beszélgettem egy ( a pártot felszopó) budapesti ismerősömmel és ő kérte, hogym ondjam meg őszintén, hogy az ezért a magyar utak azok minimum nyugat európai szintűek minőségben. Furcsállotta amikor kiröhögtem :D
Nem hitt nekem. Ez pont ősszel volt, mondtam hogy fogod a kis családodat, beültök a dízel Mercedesedbe és kimentek Bécsbe a karácsonyi vásárba, nem távolság, pénzben is jelentéktelen összeg számára. 15 000Ft-ból megnézhette volna milyen a fikázott nyugat, eltelt már azóta vagy 5 év és még mindig nem hagyta el Pest megyét sem a haverom... :D
Nyilván most már nem is szükséges, ott a google maps meg a youtube de nézni teljesen más, mint átélni. Sok utazó csinált Budapestről is olyan videót, hogy besz@rsz a gyönyörtől, tényleg brutál királyul néz ki rajta a Belváros meg a látkép. Na olyat nem csinálsz mondjuk egy Alsózsolcáról vagy Taktaharkányról így sok esetben nálunk országon belül is van olyan kontraszt, mint általánosságban a nyugati országok és Magyarország között.
Lehet mondani, hogy ez fika de ez csak a valóság. Az V. kerület sem egy Észak-Borsod és egy 22 éves rohadó küszöbös E46 sem új M3. Ez nem fika, ez a valóság.
A klasszikus infrastrukturális dolgokon felül van még egy rakás dolog ami jobbá és szebbé teszi az életet, néhány eltérő helyi szokás, más fizetési rendszer, munkakultúra, szolgáltatások minősége, a bérszínvonal miatti jobb lehetőségek, több pihenési és szadadidős lehetőség..
Ha esetleg normális keretek között kerül el szóba akkor simán el lehet fogadni, hogy igen nem vagyunk Svájc. Lehetünk, ha akarunk de mi nem akarunk. :D
Ugyanilyan kontraszt volt akkor is amikor a IX. kerületben laktam és kiugrottunk Kárpátaljára. Az szintén ilyen "fúb@zmeg" kategória volt hozzánk képest :D
#17 utak közötti fúb+-hez elég csak Szlovákiáig menni, ott is sokkal jobbak az utak mint itthon.
Ebben az évben, még a májusig tartó vírus lezárásokkal együtt is (ameddig a magyar utakra voltam kényszerítve), többet mentem külföldön motorral mint belföldön... és ezt főleg az útminőség miatt.
Meglepő hogy a nem olyan régen háború sújtotta, EU ba belépni próbáló Montenegro, Boszniában is általánosságban jobbak az utak mint itthon.
Szlovénia meg... hát az már a "hanyatló nyugat" 🤣
Ennyi, ha egy magyar kocsiba ül, elérte a csúcsot.
Mostmár csak az útminőség miatt kell panaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!