Vajon miért a covid járvány kapcsán van ennyi szkeptikus?
Szerintem 2 fő oka van. Az egyik amit előttem is írtak az valszeg az hogy ez az első járvány ami igen komolyan érintette szinte mindenki életét a bolygón. Főleg pl Amerikában lehetett látni hogy sok ember képtelen volt elfogadni hogy bizonyos helyeken kötelező a maszk ahol ugye az a mantra hogy ők a legszabadabb ország és kb el sem tudták képzelni hogy lehet ilyen az életükben.
A másik meg talán az hogy rengeteg intézkedést hoztak már (főleg itthon) amik nagyon ellentmondásosak.
Pl az esti 8 tól hajnali 5 ig tartó kijárási korlátozás valszeg a leghaszontalanabb dolog amit a járvány ellen bevezettek. Bárki bármit mond hogy ez mit segített igazából aki akarta talált valamilyen módot hogy megkerülje. De egyszerűen nevetséges hogy ha én mondjuk valahol autóval voltam egyedül és úgy alakultak a dolgok hogy nem érek haza 8 ra akkor elvileg aggódnom kellett volna hogy mi lesz ha megállít egy rendőr. Mert ugye az szabály a szabály. Még ha a büdös életbe nem fertőzök meg senkit és engem se senki miközben én magyányosan kocsikázok.
Vagy az elmúlt hónapokból a "kedvencem" hogy minden egészségügyi létesítményben kellett maszk de szinten sehol máshol. Pár hete voltam fogorvosnál ahol senki nem volt a váróban de rámszólt az asszisztens hogy vegyem fel a maszkot holott 2 perccel később míg a fogamat tömték nyilván maszk nélkül voltam. Szemésznél szintén maszkban kellett lenni de a sarki kisboltban, egy buszon, moziban stb ahol sokkal több ember van egyszerre ott meg nem?
Most kitalálták hogy maszk kell tömegközlekedésen hát oké de elvileg a megállóban is kellene? Ez valami vicc? Ezer más zárt helyen nem kell maszk de a qrva megállókban a szabadban kell? De miiiiéééért?
Bónusz ok lehet hogy sok ember csak akkor hisz el valamit ha a saját bőrén tapasztalja. Elég durva de mai napig hallok ilyeneket hogy "nekem egy ismerősöm se halt bele/került kórházba" és hasonlók. Nem fogják fel hogy az már mekkora baj lenne ha minden ember ismerne valakit aki az elmúlt másfél évben koronavírus miatt halt meg.
Ma reggel 8400 új fertőzöttet regisztráltak (bár néhány ember szerint ezek a számok se igazak). Ha eljutunk oda hogy naponta 15-20000 fertőzött lesz és már tényleg nem nagyon lesz ember aki ne ismerne olyat akit ledöntött a covid talán lesz annyi előnye hogy szép lassan lecsökken az ilyen idióta "szkeptikusok" száma.
21, ez az, mindenhol az értelmetlen hülyeségek mennek. Nyár végén pl. a németek kitalálták, hogy fürdőbe maszk a medencéig, vagy szaunáig. Ott nem kell. Ahogy olvastam, most már otthon is ez megy. Ugye pint a szunában már nem fertőz. Vagy amikor a Széchenyiben ülnek a lépcsőn a heringek.
A legújabb agymenés meg a németeknél, hogy 2g, ami szerint a tesztelteket már nem engedik be, de az oltottakat is kötelezik a tesztre. Még nem vezették be, de ha felmerült akkor fogják is.
John_McClane:
Eben a videóban csak sportoló áldozatok vannak, nem 1-2, jóval több. Oké, nem mindegyik halt bele.
+ ott van a Southwest Airlines, ahol az egyik hétvégén valami 2100 járatot töröltek, valamint a Delta Airlines egyik pilótája pár nappal a második dózisa után halt meg, a másodpilóta hajtott végre kényszerleszállást.
Mert merészel belinkelni videókat, amiről nem szabad beszélni?
Ha jól értem, ők ezeket csak összegyűjtötték.
"Eben a videóban csak sportoló áldozatok vannak, nem 1-2, jóval több."
Ez hány százaléka a beoltottaknak?
Ha mutatok 10 másik sportolót aki a covid előtt halt meg a pályán akkor nyertem vagy mi?
"ott van a Southwest Airlines, ahol az egyik hétvégén valami 2100 járatot töröltek"
Ugyan, ők csak áldoznak a környezetvédelem oltárán..
"valamint a Delta Airlines egyik pilótája pár nappal a második dózisa után halt meg, a másodpilóta hajtott végre kényszerleszállást."
Halt már meg máskor is filóta repülés közben, olyan is volt hogy az oktató halt meg repülés közben,előfordul. A "kényszerleszállás" olyan hülye szó, megszakították az utat és leszálltak valahol. A másodpilótának is ugyanolyan képesítése van, mint a főpilótának csak a repült órái kevesebbek ( meg a fizetése ). Ez a kényszerleszállás szó valahogy mindig olyan érzést vált ki, mintha jujujj nagy baj lett volna.. közben meg ugyanúgy leszálltak mint előtta vagy utána bármikor...
"Mert merészel belinkelni videókat, amiről nem szabad beszélni?"
Miről nem szabad beszélni? Sokan nem vették észre hogy lennének egyáltalán koronavírusokat az ismerőseik között ( olvassuk gyakran a gyakorin ), én nem vettem észre hogy halnának körülöttem a beoltottak, pedig ismerőseim nagyobb rősze be van oltva és még mind élünk. Most ezekkel mit akarsz bizonyítani?
A még-et nagyon is helyesen írtad. Talán nem véletlen.
“ Miről nem szabad beszélni?”
Nem tudom, csak gondoltam ezért beteg állatozza le.
“ Most ezekkel mit akarsz bizonyítani?”
Én semmit, azokat egy másik felhasználó linkelte be. De akkor én is hozzászólok:
“ Ha mutatok 10 másik sportolót aki a covid előtt halt meg a pályán akkor nyertem vagy mi?”
Kérdés, hogy az a 10 másik is 10 hónap alatt halt meg, vagy több év alatt?
A többire gondolom majd reagál, aki linkelte a videót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!