Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért "éri meg" a migráció,...

Miért "éri meg" a migráció, ha valójában sokan belehalnak út közben? Nem érné meg inkább egy szabadságharc, össznépi összefogás a saját országukban?

Figyelt kérdés

Láttam, 2016-ban már tett fel valaki hasonló kérdést, és az akkori válaszadók szerint nem lehetséges.

Ugyanakkor elég sok hír van tengerben meg kamionban megfulladt emberekről... végül hosszútávon lehet hogy közel ugyanannyi ember hal meg, mint ha egy jól szervezett szabadságharc lett volna, de így közben elvesztik a hazájukat is.

(Az igazi migránsokról beszélek, akik tényleg a halál elől menekülnek.)

2021. okt. 21. 12:22
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Jaj, de naiv vagy, kérdező.
2021. okt. 21. 12:29
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Az út során meghalni valamiért reális esély van. Szembeszállni a gyilkosokkal sokkal veszélyesebb. Forradalmat és szabadságharcot vívni csak úgy van értelme, ha van hozzá elég és megfelelő fegyverzet, szervezés és elszántság. De nem mindenki katona, a hazájukból elűzöttek színe java nem lenne képes embert ölni és félti a szeretteit. Ezért inkább bevállalnak egy rizikósabb utazást egy nyugis élet reményében, minthogy majdnem biztosan meghaljanak erőszakos és kegyetlen hentesek által, de nem csak ők, hanem a még tehetetlenebb szeretteik is.
2021. okt. 21. 13:07
 3/10 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, hogy mindenki abban bízik h ő megússza. De milyen férfiak ezek? A világtörténelemben eddig mindig megvédték a területüket. Mégse azt látjuk, hogy a fiatal férfiak (és akár a feleségeik) ott maradnának harcolni. Az időseket meg a gyerekeket pedig elhelyeznék a környező országokban.
2021. okt. 21. 13:12
 4/10 anonim ***** válasza:
68%
Elképzelem, hogy nálunk vannak olyan viszonyok mint ezeken a helyeken... Hát én is fognám a családom és megpróbálnánk elmenekülni inkább. Miért akarnám hogy a szeretteimet megkínozzák, megöljék valami fanatikusok? Ennél még a tenger is jobb...
2021. okt. 21. 13:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Azért mert a normális emberek többen lettek volna.
2021. okt. 21. 13:57
 6/10 anonim ***** válasza:
39%

És....? Mit csinálnak a normális emberek a gépfegyverekkel, rakétavetőkkel és bombákkal felfegyverzett szélsőségesek ellen? Megdobálják őket kaviccsal? Túl sok filmet néztél szerintem.

2021. okt. 21. 14:00
 7/10 anonim ***** válasza:
68%

Nem én írtam az elsőt, de nyomtam rá egy zöldet mert igaza van.

Tehát aki nem megy neki fegyver nélkül felfegyverzett fanatikusoknak, az életképtelen? Hát jó. :D

2021. okt. 21. 14:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha életképtelen vagyok csak azért, mert nem kívánnék kínhalált a szeretteimnek, akkor büszkén vállalom az életképtelenségem. :)
2021. okt. 21. 14:16
 9/10 anonim válasza:
67%

A forradalom első szabálya hogy nem baszakszol a fegyveres erőkkel vagy ha igen akkor úgy hogy a te hátad mögött is tankok és gépfegyverek állnak.

Na most kérdem, egy csapat civil nulla harci tapasztalattal, nulla fegyverrel, nulla anyagi támogatással pontosan mit csináljon? Ha még szereznének is valahonnan fegyvereket, pár hét alatt elbukna felkelés, ugyan úgy mint itt '56-ban. Aztán meg jön a megtorlás, mi meg itt Európában szörnyülködhetünk hogy lefejezték a felkelők egész családját és erőszakolják a 8 éves lányaikat.

2021. okt. 21. 14:31
 10/10 anonim ***** válasza:
49%
Hát, Kérdező... a válaszaid alapján te is csak szájkaratézó fotelharcos vagy. Éles helyzetben, amikor rád fognák az AK-47-est, elől-hátul, felül-alul ürítenél mindent.
2021. okt. 21. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!