Mi értelme van ennek a nagyon agresszív gerilla-marketingnek a reklámokkal?
Számítógépen még ugyan kordában lehet ezeket tartani az adblock-plus-hoz hasonló programokkal, viszont telefonon szinte már a videózás meg a telefonos játékok is élvezhetetlenek azért, mert minden előtt, alatt meg után reklámok vannak, amelyek hosszúsága egyre növekszik, a legtöbb már minimum fél perces.
Tudom, hogy sok letöltött programnak/játéknak ez az egyetlen bevételi forrása, de ahogy az értékeléseket olvasom az App Store-ban, egyre többen írják, hogy törlik is le a feltelepített dolgokat, mert már a használat közben is több reklám van, ami nagyon idegesítő.
Én is így jártam: letöltöttem egy játékot, de a játékmenet közben kb 3-4 percenként van egy fél perces reklám, amit nem lehet kiikszelni, megnézni kötelező.
Láttam olyan app-ot, melyet egyre többen törölnek, mert nem hogy a használat közben, hanem kb minden menüpontra való kattintás után is van már egy kötelezően megnézendő reklám.
Youtube-n ugyanez van telefonon. Az, hogy a videó előtt reklám van, az még nem is zavar, na de amikor egy 10 perces videót 3-szor félbeszakít egy fél vagy 1 perces reklám, az már nagyon irritáló.
Hová fog ez vezetni, vagy hol fog ez úgymond kicsúcsosodni? Mert ahogy olvasom a kommentárokat, megjegyzéseket, értékeléseket, kb mindenkit idegesít ez, és az egy dolog, hogy elvből a legtöb ember nem veszi azt meg, amit reklámoznak, de nagyon sok alkalmazás/játék/videó portál pont emiatt veszít folyamatosan a nézettségéből vagy a felhasználóiból, mert egyre többen vannak úgy vele, hogy inkább már le sem töltenek semmit, nem néznek meg semmit telefonon, mert a reklámok szó szerint mindent tönkretesznek.
Lesz ez valaha normálisabb keretek közé szorítva? Nektek mi a véleményetek?
Vannak, akik túlzásba viszik a reklámokat, mert gyorsabban szerentének pénzt keresni. Ez van, a reklámok nézésével fizetsz az ingyenes dolgokért. El lehet helyezni a reklámokat etikus, kevésbé zavaró módon is.
Régebben senki nem akarta elhinni, hogy ami elvileg ingyenes (ingyenes játék, ingyenes számlázó, ingyenes videó, egyéb ingyenes szolgáltatás, ingyenes közösségi oldal), akkor azért te vagy a reklámzézéssel, vagy az adataiddal fogsz fizetni. Most már látja mindenki. Mindenért fizetni kell így, vagy úgy. Nincs ingyen ebéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!