A rasszizmus, előítélet rossz, gonoszság, vagy természetes jelenség?
Sokak szerint rossz, gonosz dolog, amiről az ember tehet, nem jó előítéletesnek, általánosítónak vagy idegengyűlölőnek lenni, bármilyenek is a tapasztalataink.
Mások szerint teljesen természetes jelenség, és nélküle nem maradhattunk volna életben a természeti veszélyekkel és más embercsoportokkal szemben. Manapság is gyakran pórul jár az, aki nem előítéletes, pl. nekivág az éjszakának egyedül egy veszélyes környéken.
ma 08:33
Utánanéztem, innen tudom, hogy szokásos uszító álhír.
Te utánanéztél? Elárulom, ha megpróbálnád ezt az ostobaságot normális oldalról belinkelni, nem találnál ilyet, csak a 888-félék hozzák le kritika nélkül.
Egyből kijön több cikk is, pl. a The times-é... Többször felvetették, hogy a matematika rasszista.
A felmérések szerint jóval rasszistábbak a feketék, legalább másfél-kétszer (pl. a keveredést kevéssé tolerálják), de szerintem sokkal nagyobb ez az arány. A távol-keletiek, arabok is nyilvánvalóan rasszistábbak. Ott konkrétan üldözik sok helyen az idegeneket, már az arabok, feketék. Ázsiában meg fehér is alig van, nem nézik őket jó szemmel.
csak az eleje van fent. de sok ilyen hír van. gugl...
Aham... Ez a cikk sem állítja, amit te írtál, a nagyja meg hiányzik, szóval erről ennyit.
Mondtam, hogy nem fogsz rendes hírt találni erről :)
Te vagy az, KariGeri? :D Nem ezt írja cikk, nem a matekot írja rasszistának, hanem a tanítási módját.
De tessék, itt az eredeti javaslat, ebből hámozd ki nekem légyszi, hogy a matek rasszista: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!