Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi van a politikával?

Mi van a politikával?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok (21 éves) és nem vagyok jártas a témában.

Az első dolog, amire kíváncsi lennék, hogy mi érdekes benne sokak számára? Itt nem arra gondolok, hogy "...mert nagyban meghatározza, hogyan élünk..."; hanem azokra, akik ezen kívül is érdekesnek tartják.

Valamint még azt szeretném tudni, hogy akik erősen kritizálják az egyik oldalt (most főleg itt FIDESZ-re gondolok, mert jelenleg ők ülnek a parlament "tetején") milyen alapon, mondják azt, hogy az általuk preferált párt jobb, hogyha az még sosem vezette az országot?

Utoljára... ki, hogy igazodik el a politikában? Nekem egy kicsit túl száraz a téma és emiatt nem is nagyon töröm magamat, hogy megértsem; idővel lehet ez változik majd, sok más fiatalabb embert is teljesen hidegen hagy.

(nem azt szeretném tudni, hogy ki miért sz*r a válaszokban... pusztán felvilágosítást szeretnék az adott témában)

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. szept. 17. 11:23
 1/3 anonim ***** válasza:
93%
Tanács: ne akarj benne eligazodni, inkább olyan dolgokra fordítsd az energiáidat (nyelv, szakma, informatika stb.) amiből hasznod is lesz az életben. Mert a politikából nem lesz, csak egy téma a kocsmában amiről a foci mellett diskurálni lehet amikor mindenki mondja a magáét. A nagy-nagy hozzáértők sem valós tények, hanem érzelmi alapon mondják a magukét. S jegyezz meg valamit: az emberek többsége nem valaki mellett, hanem valaki ellen szokott szavazni menni.
2021. szept. 17. 11:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem is az a célom, hogy elmélyedjek benne... De azért mégis valamennyire hatással van az életünkre, szóval kíváncsi vagyok azok véleményére is akit jobban érdekel ez az egész cirkusz.
2021. szept. 17. 14:08
 3/3 anonim ***** válasza:
74%

Mennyi időt szánnál erre naponta? Egy jó kezdő alap lenne, ha '89-től napjaikig megértenéd az összefüggéseket, kórképeket a magyar politikában.

120 perc

[link]

2021. szept. 17. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!