Ha valakit megbüntetnek egy BKV járművön víz ivásért, fordulhat a strasbourgi emberi jogi bírósághoz?
A víz az élet egyik alapja, vagyis vizet inni emberi jog.
Nem tilthatja meg senki,hogy egy ember vizet igyon.
Bizony még a karszalagos vizétzy jugend sem.
Iskolás koromban a tanároknak sem hagytam,hogy beleszóljanak ebbe.Ők is hőbörögtek miatta meg fenyegetőztek.
A közszférában ez egyfajta szakmai betegség lehet.Narcisztikus hajlamok,hatalommal való visszaélés, istenkomplexus.Pár pszichológus eléggé jól tudna élni belőlük.
"Iskolás koromban a tanároknak sem hagytam,hogy beleszóljanak ebbe." Magyarul egy neveletlen, öntörvényű kölök voltál, aki a jogait nagyon tudja, de a kötelességeit nem.
Szóval megsúgom, hogy a társadalom úgy működik, hogy akkor lehetnek jogaid, ha teljesíted a kötelességeid. Különben nagyon ráfázol, vagy elmehetsz egy lakatlan területre és ott önellátó módjára élhetsz, ahol nyugodtan gyakorolhatod a jogaidat, mert senki sem fog korlátozni, maximum a természet, annak meg hiába reklamálsz, hogy neked jogod van.
12:
" Magyarul egy neveletlen, öntörvényű kölök voltál, aki a jogait nagyon tudja, de a kötelességeit nem."
Már megint egy szervilis ember aki emögé a mondás mögé bújik. Tudod milyen kötelességei vannak egy gyereknek? Az égvilágon semmi. Max Kínában, ott össze kell szerelniük egy Iphonet óránként. Szerinted jó lenne ha nálunk is kötelességekkel, szabályrendszerek közé kényszerítenénk a gyerekeket?
Jogaik viszont vannak, mivel jogállamban élünk (és nem kötelességállamban!).
A tanárnak pl. joga van felmondani és új munkát keresni ha nem képes elviselni hogy egy másik ember nem hal szomjan (mellesleg az ellenkezője bűntett lenne, de ezt most hagyjuk).
A BKV sofőrnek is joga van elmenni pl. a hadseregbe katonának, ott biztos tilos az ilyesmi (bár egyébként azt feltételezem h még ott se, max bevetés közben).
Miért jó az nektek hogy folyton gyűlölködtök, értelmetlen szabályokat kényszerítetek rá embertársaitokra?
Az persze gondolom meg sem fordul a fejetekben, hogy többieket, akik nem inni, hanem tanulni járnak az iskolába, zavarod a joggyakorlásoddal.
És bármennyire is nem tetszik, egy gyereknek kötelessége iskolába járni, még ha derogál is és mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt ellehetetlenítse. De gondolom majd jogotok lesz a segélyhez is úgy, hogy nektek ne kelljen dolgozni sem.
#15-ös te lehet hogy egy kazánban szoktál aludni de mifelénk az emberek normális hőmérsékletben és páratartalomban alszanak, alvás előtt hidratálnak, és igen, ha éjszaka felébredek iszom pár kortyot - te talán elveszed a nagymamád éjjeliszekrényéről a vizet, mert ha alszik akkor ne igyon? Gondolom te se sűrűn jársz BKV-val csak osztod az észt. Volvo buszon hátul leülsz a motornál nyáron, kikapcsolt légkondi (mert ugye a buszvezetőnek is vannak kötelességei amiket nem tart be) mellett 50 fok van simán, páratartalom nem ideális, plusz ha kinyitják az ablakot a magas szállópor tartalom öregeknél, asztmásoknál simán rohamot válthat ki, amin némiképp segíthet ha vizet iszol. De te bizonyára ezt se hallottad még, mert szted örülnünk kéne h élünk, minek is törődünk a szállóporral meg h emberek rosszul lesznek tőle...
Mint írtam vese problémával rendelkezőknek már 45 perc kihagyás is halálos lehet. Ez nem azt jelenti hogy éjszaka folyamatosan inniuk kell, hanem hogy adott esetben, adott pillanatban, inniuk kell és kész. Nekik ez olyan mintha egy cukrostól elvennéd az inzulint. Ez egyenlő a gyilkossági kísérlet fogalmával.
#16:
"Az persze gondolom meg sem fordul a fejetekben, hogy többieket, akik nem inni, hanem tanulni járnak az iskolába, zavarod a joggyakorlásoddal."
Ha EGYETLEN épkézláb indokot írsz hogy miért zavart téged gyerekként ha az osztálytársad ivott egy kortyot egy palack vízből vagy kulacstól, és hogy hogyan zavart ez a tanulásban, akkor egyet fogok érteni veled. De nem fogsz írni, mert erre nincs racionális érv. Egyetlen érvként talán egy nagyon súlyos ADHD-t tudnám felhozni, ha neked ez van, miért nem kisegítő iskolába jártál?
A szabadszellemű gyereknevelés apostolainak figyelmébe ez a régi vicc:
"helyszín Budapest, egy tömött 56-os villamos, és két egymással szemben lévő szék. Az egyiken egy ápolt, kedves öreg néni ül, a másikon egy nő a gyerekével az ölében. A kissrác himbálja a lábát, és állandóan belerúg a néni térdébe. Az öregasszony egyre hátrébb húzódik. Nem szól, várja, hogy az anya észreveszi, mint csinál a gyerek. Ám ez csak nem akar megtörténni.
A néni udvariasan megszólítja az anyát:
– Elnézést, kedves, de a kisfiú folyamatosan rugdossa a lábamat, és ez már az én koromban nem tréfa, eltalál egy csontot, vagy egy eret, akkor lehet, hogy járni sem fogok tudni. Legyen szíves szóljon rá.
– Mit akar?! – reccsen rá az anya. – Én nem fogom egy ilyen vénasszony miatt korlátozni a gyerekemet! Foglalkozzon a saját dolgával, ne engem oktasson!
A villamoson mindenki megdöbbenéssel hallgatja végig a jelenetet, míg egy rocker fiú (acélbetétes bakancs, tar frizura, bőrkabát) kiveszi a szájából a rágót, és a fiatal nő hajába nyomja. Majd közömbös hangon oda
– Engem se korlátoztak gyerekkoromban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!