A kormány nem venné el a munkásoktól, vállalkozásoktól, gyáraktól azt a sok pénzt adóban hanem hagyná, hogy mindenki használja fel arra amire szükségé van a boldogulására milyen lenne?
Figyelt kérdés
Tudóm, hogy utópia de érdemes volna kipróbálni, az emberek végre szabadon élhetnének maguk határoznák meg a szükségleteiket, az tényleg igazi szabad piacgazdaság volna, egymást, magukat szerveznék, adok veszek alapon, nem lenne szükség még országvezetésre sem2021. szept. 4. 07:43
1/8 anonim válasza:
Sok minden kerülhetne magán kézbe, mint az egészségügy, oktatás, földek, stb. De például az utakat ki újítaná fel? Vagy örülnél ha fizetős lenne, a legkisebbrendű út is? Mert ha nem lenne állam az utak is magánkézbe kerülnének.
2/8 anonim válasza:
Ezt Anarcho Kapitalizmusnak hívják.
És a fő jellemzője, hogy nagy eséllyel elszabadulna a bűnözés.
3/8 A kérdező kommentje:
Szerintetek most nincs bűnözés? Önként adjátok oda nekik a jövedelmetek felét minden hónapban amit jórészt ellopnak, nem ugyanott vagyunk így mintha az embereknél maradna?
2021. szept. 4. 08:00
4/8 anonim válasza:
Mo.-n valóságos pankráció WB lenne emiatt.
5/8 anonim válasza:
Hát nekem nem veszi el a fizetésem felét az adó, érdekes. Másrészt ezt a "lopás" mantrát nem érdemes túltolni, nem kell minden propagandát beszopni. Egyébként minden állam így működik, hogy adókat szed, szokj hozzá. A magyar SZJA pedig elég mérsékeltnek számít.
6/8 anonim válasza:
Mondjuk, én ezért nem dolgozok már 10 éve, mert a fizum fele ilyen-olyan adóba megy. Az adóm nagyobb részét meg számomra értelmetlen dologra költik.
7/8 anonim válasza:
És mi lenne a közszolgáltatásokkal?,eü, rendőrség,tanárok,közalkalmazottak? vagy a nyugdíjak fizetése amit a jelenlegi generáció termel ki?
8/8 anonim válasza:
3. Hát azért nem mindegy, hogy úgy sétálok végig az utcán, hogy a pénzből (ami mondjuk soha nem volt az enyém) bármikor bemehetek egy felszerelésekkel ellátott kórházba ahelyett, hogy nem kell rettegnem, vajon ki támad meg, hogy ellopja a vagyontárgyaimat mindenféle következmények nélkül. Vagy hogy működne ez? A kórház tulajdonosának lehetne pofája bármennyit elkérni egy vizsgálatért? Sajnos nem egy olyan világban élünk, ahol az emberek becsületesek lennének, de én nem is értem ezt a panaszkodást. Lehet, hogy nem működik minden tökéletesen, de máshol még ennél is rosszabb a helyzet. Érdekes azért, igazán szegényt még nem láttam panaszkodni. Különben, ha okos vagy, bármit meg vehetsz, amire szükséged van, azért dolgozol. Csak az emberek spórolás helyett inkább a kifogásokat szeretik gyártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!