LMBTQ emberek elfogadnák a Saria törvénykezést?
"4# Akkor már csak az a kérdés miért tapsoltok a muszlim migránsok millióinak akik idejönnek?"
Én speciel nem tapsolok senkinek, de a menekültkérők kérvényeit el kell bírálnunk, és ha jogosultak a menekültstátuszra, akkor a genfi egyezmény szerint el kell látnunk őket, amíg nem biztonságos a hazájuk. Ha tudnak viselkedni, teljesítik a letelepedéshez szükséges követelményeket, akkor meg hadd lakjanak itt, engem nem zavarnak. Nekem tökmindegy, hogy fehérek, feketék, barnák, sárgák, keresztények, zsidók, vagy muszlimok jönnek, ha teljesítik a letelepedéshez tartozó követelményeket, tőlem nyugodtan lakjanak itt, aztán az majd az állam feladata, hogy biztosítsa a szükséges körülményeket az integrációhoz (ugyanis jelenleg ez a legnagyobb akadály).
"Hát ez az. A muszlim migránsok rengetegen vannak, pár év, max 1-2 évtized alatt túlszaporodják az európaiakat, és ők bizony nem ilyen toleránsak."
Két dolog: az elmúlt 50 évben az európai muszlimok aránya 4%-ról 6%-ra ugrott, ez a veszély finoman szólva egyáltalán nem áll fel. 2030-ra 8%-ra becslik az európai muszlimok arányát. Másrészt ahogy a bevándorlók integrálódnak, úgy lesznek egyre kevésbé radikálisak, egyre jobban beilleszkednek a többségi társadalomba. Ezért mondom, hogy itt nem erőszakos asszimilációra van szükség, hanem államilag támogatott integrációs programokra (lakástámogatás, munkahelyteremtés, nyelvprogramok, kultúrális kurzusok, érzékenyítés, stb.), aztán ha ez sikeres, akkor sok vizet úgy sem fognak zavarni. Hasonlítsd össze például az Egyesült Királyságban a 19. század végén, 20. század elején bevándorolt muszlim és hindu indiaiak leszármazottainak a helyzetetét és kultúráját mondjuk az elmúlt pár évtizedben bevándorolt indiaiak helyzetével és kultúrájával. Az előzőekre sok pénzt költött az állam, hogy be tudjanak illeszkedni, a mostaniakra meg nem, aztán meg is lett az eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!