Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Oltás az iskolában ?

Oltás az iskolában ?

Figyelt kérdés

Jelentkezési lap covid 19 elleni védőoltás igénybevételéhez . Egy ilyen nevű nyomtatványt minden egyes diáknak kikell tölteni , még annak is aki nem kéri . Kérdem én ha nem kéri valaki akkor mit írjon alá egy ilyen nevű nyilatkozaton ?

Minden iskolában ilyen van ? Vagy csak néhány iskola nem tudja , hogy kell felmérni ki kéri az oltást ?

2021. aug. 18. 22:02
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Mivel a megszervezést az iskolákra bízták, biztosan nem ez az általános gyakorlat. Egyébként ha tényleg "Jelentkezési lap covid 19 elleni védőoltás igénybevételéhez" a neve, akkor ne töltsétek ki ha nem kéritek. Majd megtanulnak fogalmazni.
2021. aug. 18. 22:11
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk is így van kezelve. "Mindenki töltse ki". Csak épp nincs "nem kérem" opció. Az a megoldás, hogy nem kell kitölteni és visszaadni, ha nem kéritek.
2021. aug. 18. 22:12
 3/9 qkker1 ***** válasza:
93%

Nekünk ez jött e-mailben, még júliusban:

"Tisztelt Szülők!

Híradásokból bizonyára értesültek róla, hogy augusztus

30-31-én COVID-19 elleni védőoltás felvételére van lehetőség az iskolában a

12-18. éves korosztály számára, Pfizer oltóanyaggal. Az oltásokat, Dr. Móra Imola, iskolánk orvosa fogja beadni. Ehhez a megfelelő számú oltóanyagot meg kell igényelnünk és az oltást meg kell szerveznünk. A jelentkezőket augusztus második felében tájékoztatjuk a pontos részletekről.

Kérjük, hogy erre az e-mailre adott válasz levelükkel, nyilatkozzanak, hogy gyermekük számára kérik-e a védőoltást!

VÁLASZ HATÁRIDEJE: 2021. augusztus 3. kedd

A határidő után beérkező igényeket, már nem tudjuk elfogadni!

Amennyiben igénylik az oltást, szülői hozzájáruló nyilatkozat kitöltése szükséges, amelyet az oltás alkalmával az oltóorvos részére át szükséges adni. A nyilatkozat elérhető a [link]

Ebből a portán is találnak majd üres példányokat, ha valakinek nincs lehetősége a nyomtatásra.

Válaszukat köszönjük szépen! További jó pihenést kívánunk!

Tisztelettel:

................ intézményvezető nevében

.....................

intézményvezető helyettes'

2021. aug. 18. 22:37
 4/9 qkker1 ***** válasza:
81%
Elég kulturált, és elég volt válaszolni rá, hogy köszönjük, de nem kérjük.
2021. aug. 18. 22:38
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, szerintem valamit félreértettél.

Volt nálunk is olyan, hogy egy kérdőívet vagy kitöltendő papírt mindenkinek vissza kellett hozni, annak is aki nem kérte/nem akarta azt ami rajta volt. Ilyenkor csak rá kell írni a gyerek nevét és át kell húzni vagy rá kell írni, hogy nem kérjük és aláírni.

Ez csupán azt a célt szolgálja, hogy a tanár lássa tényleg minden szülőhöz eljutott a papír, tényleg minden szülő meg is nézte és el is döntötte, utólag ne legyen félreértés vagy vita, hogy "de én is akartam volna hogy a Józsi is menjen, ha nem vitte vissza a papírt az nem azt jelenti hogy nem akartuk csak elfelejtette".

Van ahol másféle megoldás van, mert minden szülő elérhető az interneten keresztül, van ahol viszont esetleg nem ilyen az osztály vagy nem ilyen a tanár.

Szerintem azt is elmondták mit kell csinálni ha nem kéritek az oltást, csak lehet nem vetted észre.

2021. aug. 18. 22:54
 6/9 Andizsuzsi ***** válasza:
62%
Áthúzza, aláírja. Ahogy az utolsó írta. Azért kérik mindenkitől vissza, hogy lássák, nem elfelejtette a gyerek, nem elhagyta a papírt, hanem tényleg nem kéri. Elég teher ez az iskoláknak így tanévkezdéskor.
2021. aug. 19. 08:26
 7/9 qkker1 ***** válasza:
Most jött a második email, az új szövegezéssel.
2021. aug. 19. 12:41
 8/9 anonim válasza:
100%

Nálunk úgy van, hogy annak is ki kell tölteni a lapot, aki nem kéri. Ez oké is, csak azt nem értem, hogy ha valaki nem kéri ahhoz miért kéne megadni a diák neve mellett a TAJ számát, lakcímét és az elérhetőségeit?

A kérdezővel egyetértek, eleinte csak azt akarták, hogy név nélkül felmérik az oltási hajlandóságot...

2021. aug. 21. 21:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Részletesen elolvasva a papírt , hogyha elutasítja valaki az oltást azt elteszik az ő kartonjába. Ennek nem tudom mi értelme
2021. aug. 21. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!