Miért van ez?Miért 1 euró Németben a magyar olaj?
Már a sokadik Facebook posztot látom ezzel kapcsolatban.
Hogy van az, hogy a magyar olajat kiviszik és 1 euróért odaadják a német vásárlóknak?
Miért nem itthon adja el 1 euróért vagy még 500 forint is korrekt ár a mostani árhoz képest.
Tehát nem is azt mondom, hogy a magyarnak adja olcsóbban, hanem a fszért adja oda a németnek ennyiért?
Még viszi ki?
Amúgy én a Red Bullal vagyok így.
Osztrák boltokban 1 euró a nagy, itthon az 700 forint.
Tehát ebben mi a biznisz hogy van 1000 liter étolajom és kiviszem németbe, hogy eladjam bagóér, mikor itthon is el lehetne adni, akar drágábban.
WTF?
Most hagyjuk a hülyeséget.
Tényleg érdekel és akkor is érdekelne, ha a német csinálná ezt, hogy itt olcsóbban adja a szarát, mint otthon.
Mi ebben a biznisz?
Itthon jelenleg 700 forint egy liter olaj, ott kb 350 forint
Ez nem az adó.
Németben 20% az áfa.
Árdiszkriminációnak hívják és valós, létező közgazdasági fogalom.
Viszont azt is kellene vizsgálni,hogy Németországban jóval alacsonyabb az ÁFA.
Én egyedül azt nem értem,hogy ezek a nagy Németországban és Magyarországon is jelenlevő kereskedelmi multiknál miért nem központi,egységes beszerzés van.
Én dolgoztam gyárban beszerzésen.Full központi beszerzés volt.Nem kötött külön szerződést a magyarországi, amerikai,oroszországi gyár.
Hogy lehet,hogy a kiskereskedelmi cégek nem jutottak még el eddig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!