A gázpisztolyok miben tudnak tönkremenni, ha nem is használja őket senki, csak vannak, de minek?
Figyelt kérdés
2021. júl. 19. 21:31
2/10 árokpart válasza:
Rozsdásodni annyira nem rozsdásodnak , mert a legtöbbjük spiáterből van és nem vasból. Ha nem használják őket akkor tönkremenni nem tudnak. Pont a használat során lehet vele baj olyan téren, hogy könnyebben törik, nem képes annyi elsütésre mint az éles fegyver, mert az ütőszeg is hamarabb megkopik. Maroktáras, tehát alultáras gáz-riasztópisztolyoknál a szán sokszor könnyen törik, sokszori felhúzástól, elsütéstől hamar elhasználódik. Ezért érdemes szerintem inkább egy kis pénzt még gyűjteni és egy komolyabb élesből átalakított darabot, darabokat venni. Ezek teljesen ugyanolyan hosszúéletűek, hiszen ezek eredetileg valódi lőfegyverek voltak.
3/10 A kérdező kommentje:
De célbalőni nem lehet vele, viselni nem lehet. Csak otthon tartani, várni a betörőre.
2021. júl. 19. 22:04
5/10 árokpart válasza:
Viselni lehet ha kérsz rá a rendőrségtől viselési engedélyt. 2000 forintba kerül. Be kell vinned a pisztolyt a rendőrségre az MKH kártyával együtt és kb. két hét múlva megkapod a viselési engedélyt. Egyébként otthin játékra is jó a melléképületemben szoktam őket használni természetesen nem zavarva másokat és hasonló élményt nyújt mintha éles fegyverrel lőnék. Nekem élesből átalakított pisztolyaim vannak egy FÉG p9rc és egy Arminius 38-as Special. Viselési engedélyt alapból nem is kértem és nem is fogok kérni rá ki nem vinném őket az utcára mondjuk ezek a jobb darabok nem is arra valóak, hanem aki valóban szereti a fegyvereket gyűjteni. Mivel éles fegyvert nem tarthatunk Magyarországon, helyesebben nagyon-nagyon bonyolult procedúrával és ha csoda törtébbe és kapnánk is tartási engedélyt csak akkor is 1 db lőfegyerünk lehetne. Nálunk nincsen gyűjtési célú tartási engedély csak önvédelmi és sportlővői tartási engedélyek. Ezek az élesből átalakított darabok a jobb patronokat is elbírják és azokban van valódi lőpor is rendesen piros a lángjuk is és tényleg élmény velük durrantani.
6/10 A kérdező kommentje:
Viselheted, de nem használod.
2021. júl. 20. 17:12
8/10 A kérdező kommentje:
Mikor? Hol?
2021. júl. 20. 17:35
9/10 anonim válasza:
Te most trollkodsz, vagy ennyire egyszerű gyerek vagy?
Engedéllyel viselheted, és ha ember és/vagy kutya rád megy, akkor pofán lövöd.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. júl. 20. 18:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!