Aki volt mar börtönben, elmondaná a tapasztalatait?
Nem volt túl nagy sokk. Elfogtak hamis személyivel este, bevittek kocsival a kerületi kapitányságra, felvették a vallomásom, levették az ujjlenyomataim. Mivel a nyomozó csak reggel ért rá, ezért fogdába zártak. Itt kezdődött a poénos része: a fogdába zárás előtt kivetetik a cipőfűzőt és megmotoznak még egyszer. Na nálam ott volt az engedéllyel viselt gáz-riasztóm. Csak annyit mondott a vizsgálótiszt: "bazmeg". Persze korábban is mondhattam volna, hogy van nálam fegyver, de be voltam szarva. Így tehát csak akkor került sor a motozásra, amikor már a fogda előtt voltam.
Ők is tudták, hogy elcseszték, tehát nem lett belőle semmi ügy. Ha elmebeteg őrült vagyok, bármi lehetett volna.
A fogda hideg volt és nyitva volt az ablak, amit csak kívülről lehetett becsukni. Egyedül voltam, de ez egyszemélyes volt, fa paddal. Kb 6 órával később érkezett meg a nyomozó és kérdezett ki. Rendes volt, gyakorlatilag tollba mondta azt, amivel a legjobban járok a bíró előtt. Ennek köszönhetően csak pénzbüntetés lett a vége és ejnyebejnye.
De sosem felejtem el a tiszt arcát, amikor megtalálta nálam a fegyvert. Nyilván arra gondolt, hogy ott ültem mögöttük a járőrautóban, oldalamon a fegyverrel, bilincs nélkül. Mindketten tanultunk az esetből és azóta nem csinálok hülyeségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!