A reuters megbízható?
Ezen az alapon elfogultnak nevezhetnénk az AP-t vagy a francia AFP-t is.
Nekem még a 80-as években, tehát jócskán az internet előtt volt Reuter monitorom. Én csak híreket kaptam, kommentárokat nem. A hírek nem voltak tendenciózusak.
Egyébként magánvállalat, tehát nincs kitéve a politikának. Az előfizetői - akkor - zömmel nagyvállatok voltak, ők nem fizetnek manipulációért.
Hangsúlyozom, 1980-as évek, internet előtti idő.
Nem #5 vagyok, de közismert, hogy a Reuters nagyon régóta nem csak, sőt nem is első sorban a sajtó számára szolgáltat híreket. Ügyfeleik zömét cégek, üzletemberek, tőzsdéző bróker cégek, szakmai elemzők, egyéb gazdasági szereplők teszik ki, akik (sok esetben az újságoknál is jobban) érdeklődnek a valós gazdasági folyamatok és az ezeket alakító hírek, történések iránt. Akik gyakran sok milliárdos üzleti döntéseket hoznak, azok sok esetben nem a másnapi újságból akarnak tájékozódni, hanem azokból a nyers adatokból, első szintű elemzésekből és jóval gyorsabban, amikből az újságírók majd később fognak csak újságot szerkeszteni.
A Reuters tudósításainak zöme a mai napig főleg gazdasági jellegű, a politikát is főleg a gazdaságra gyakorolt hatásaival kapcsolatban vizsgálják a legtöbbször. Persze foglalkoznak tüntetésekkel és más politikai történésekkel is, de amit az újságokban (vagy akar a nyilvános weboldalukon látsz, az elenyésző töredéke az anyagaiknak. Több különböző rendszerük és előfizetési szolgáltatásaik vannak a gazdasági szereplők számára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!