Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A feministák mért szexisták?

A feministák mért szexisták?

Figyelt kérdés
Mindig a férfiakat hibáztatják mindenért, még a saját életük hibás döntései miatt is. Ez nemi alapú megkülönböztetés. Én sose bántottam egyetlen nőt sem, sem szóban, sem máshogy, úgyhogy kikérem magamnak.

2021. máj. 30. 20:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%
Femministak mar elvegeztek a dolgukat, hiszen azonos szintre emeltek a noket mint ami a ferfiaknak is jar ... a szajuk es, hogy valaszthatnak. Ennyi! Mit akarnak meg?! :)
2021. máj. 30. 20:31
 2/11 anonim ***** válasza:
29%

A feministák többnyire olyan nők, akiknek valamiféle problémája van.

Opciók:

-Csalódott egy párkapcsolatban és ezért gyűlöl minden férfit

-Leszbikus

-Nem talál magának férfit

Bérkülönbség azonos pozícióban pedig nincs a két nem között.

A nők azért keresnek kevesebbet, mert az eredeti női szakmák, hivatások rosszabbul fizetnek.

Egy védőnő mondjuk vagy egy szociális gondozónő, bizony nincsenek megfizetve.Ha megnézzük, a nők túlsúlyban vannak a közszférában, ami bizony nem a jó fizetéseiről híres.

2021. máj. 30. 20:36
 3/11 anonim ***** válasza:
44%
Mansplaining felsőfokon xd akik utálnak minden férfit csak mert férfi azok a feminácik. A feministák csak szeretnének normálisan meglenni a férfiak mellett, de ugye némelyiknek az is baj ha külön edzőterembe járunk és nem lehet minket fogdosni az engedélyünk nélkül 🤷 Aki nem incel az feléri ezt ésszel, akiket alfáknak hívnak a debil "pasik"
2021. máj. 30. 20:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Hogy lehet úgy egy jót szeretkezni, ha előbb engedélyt kell kérnem, hogy elkezdjelek masszírozni? :) Ha nem tetszik, legfeljebb szólsz...
2021. máj. 30. 20:51
 5/11 anonim ***** válasza:
41%
Femministak organikus erzekenyiteset vallalom ... 23cm-es jeligere a kiadoba :)))
2021. máj. 30. 20:59
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Ja hogy zaklató vagy? :D bocs. Azthittem ha már összefekszel valakivel legalább megkérdezed hogy benne van e a dolgoban. De ha neked a nemi erőszak jön be akkor ajánlom a börtönt ott sok pasi szintén kipróbálná veled. Gondolom akkor más lenne a véleményed a dologról :D
2021. máj. 30. 21:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem zaklatok én senkit se, te...
2021. máj. 30. 21:11
 8/11 molnarmarcell21 ***** válasza:
71%
A feministák nem a férfiak ellen vannak, hanem a patriarchális társadalom ellen, aminek ugyanúgy áldozatai a férfiak is (bár több előny mellett).
2021. máj. 30. 22:10
 9/11 anonim ***** válasza:
84%

"de ugye némelyiknek az is baj ha külön edzőterembe járunk és nem lehet minket fogdosni az engedélyünk nélkül"

Van 4 opció:

nő fogdos nőt engedély nélkül

férfi fogdos férfit engedély nélkül

férfi fogdos nőt engedély nélkül

nő fogdos férfit engedély nélkül

Miért lényeges az, hogy milyen nemű volt az áldozat és milyen nemű volt az elkövető? Annyira undorító az, ahogy erőszakkal eröltetik egyesek ezt a felállást, hogy a férfi az elkövető, a nő az áldozat. Ha egy nő azt mondja, hogy 10 évvel ezelőtt megerőszakolta őt az időközben milliárdossá vált ex pasija, akkor két dolog történhetett:

A férfi az áldozat, és a nő alaptalanul vádol.

A nő az áldozat és a férfi valóban megerőszakolta.

Ha már nemek közötti egyenlőséget akarunk, akkor miért nem lehet egyenlőként kezelni a nemeket és minden opciónak, mint potenciális lehetőségnek, egyenlő esélyt adni? Mert aki nem így tesz, hanem egyből levon egy sztereotip következtetést, az igenis "náci".

Illetve nem utolsó sorban: én férfiként mit kezdjek azzal, ha egy másik férfi pl. fogdos téged? Ha látom, akkor segítek, ha valaki beszél róla, elmondom, hogy ez nagyon nem menő dolog. De szégyeljem magamat amiatt, hogy férfi vagyok? Esetleg nézzem jó szemmel, mikor egyik-másik femi-náci szervezetnek olyan törekvései vannak, amik kollektíven büntetnének engem is 1-2 hülye miatt? Én annyit akarok, hogy hagyjanak engem békén, más területről egy példa: ha valamilyen pozícióra pályázok, ne legyenek ilyen (femi)náci kvóták a férfiakra, amiket régen a zsidókra is alkalmaztak, hogy legfeljebb csak x% férfi lehet vezető beosztásban és pl. egy női zaklatásos vádért ne rúgjanak ki engem a munkahelyemről, mint híresebb emberek közül sokakat. Vagy igaz a vád, vagy nem. Ne itélkezzenek, amíg nem derül ki.

2021. máj. 30. 22:19
 10/11 anonim ***** válasza:
29%
Mert megbántódtak, és mert az előnyök, kivételezés, több jog mindig vonzóbbak
2021. máj. 31. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!