Tegyük fel hogy elbukik a Fidesz. A következő kormány valószínűleg eltörölné az alábbiak közül bármelyiket? Miért? Ha igen, mikor? Váltás után azonnal vagy csak évek múlva?
Nyilvàn ami nem 2/3-os törvény, azokat elvennék.
De, es itt van egy olyan dolog amiről soha senki nem beszél.
Minden közvélemény kutatás, minden előrejelzés szerint is, maximum fele-fele a támogátottsaga a kormánypártok, és az ellenzeknek.
Ha nyer az ellenzék, attól még semmit se fog tudni módosítani a 2/3-os törvényeken.
Pár százalekkal nyerhet, mert simán benne van az ellenzéki győzelem 2022-ben, de lássunk azért tisztán, akkorát nem lehet nyerniük, mint amit már most elkönyveltek.
"A magyarok többsége tökéletesen megelégedne a létminimumon tengődéssel, ha nem kell dolgozni"
Szeretném hinni, hogy ez nem igaz.
A közmunkára reflektálva, szerintem az intézmény ahogy van problémás. Nem az, amit csinálnak, hanem a rendszere. Miért is nem lehet az ő munkájukat elismerni? Miért kell megbélyegezni a betanított munkát? Hasonló programot lehet csinálni akár szociális alapon akár önkéntes munkába kiadni. Én pl örültem volna, ha 16 évesen kimehettem volna havat lapátolni önkormányzati megbízásból kis zsebpénzért. Ugyan ez igaz a kertrendezésre, szemétszedésre. Így is csináltuk, csak ingyér. És mellesleg a minőség is magasabb lehet, ha nem muszájból van kivezényelve pár ember.
Vagy esetleg irigyled, hogy valaki megelégszik a létminimummal, hogy munka nélkül megél? Nyilván van ilyen is, most is van aki segélyen él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!