Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tegyük fel hogy elbukik a...

Tegyük fel hogy elbukik a Fidesz. A következő kormány valószínűleg eltörölné az alábbiak közül bármelyiket? Miért? Ha igen, mikor? Váltás után azonnal vagy csak évek múlva?

Figyelt kérdés
Családi adókedvezmény, családi pótlék, anyasági támogatás, gyes, apagyed, babaváró, csok.
2021. máj. 9. 08:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Orbánéknak van (kevéske) helyes intézkedésük is. Ha ellesznek zavarva, ami jó azt meg kell hagyni és nem kell kiönteni a mosdóvízzel a gyereket is!
2021. máj. 9. 10:39
 12/16 anonim ***** válasza:
83%
A magyarok többsége tökéletesen megelégedne a létminimumon tengődéssel, ha nem kell dolgozni.
2021. máj. 9. 10:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvàn ami nem 2/3-os törvény, azokat elvennék.

De, es itt van egy olyan dolog amiről soha senki nem beszél.

Minden közvélemény kutatás, minden előrejelzés szerint is, maximum fele-fele a támogátottsaga a kormánypártok, és az ellenzeknek.

Ha nyer az ellenzék, attól még semmit se fog tudni módosítani a 2/3-os törvényeken.

Pár százalekkal nyerhet, mert simán benne van az ellenzéki győzelem 2022-ben, de lássunk azért tisztán, akkorát nem lehet nyerniük, mint amit már most elkönyveltek.

2021. máj. 9. 11:01
 14/16 anonim ***** válasza:
45%

"A magyarok többsége tökéletesen megelégedne a létminimumon tengődéssel, ha nem kell dolgozni"

Szeretném hinni, hogy ez nem igaz.

A közmunkára reflektálva, szerintem az intézmény ahogy van problémás. Nem az, amit csinálnak, hanem a rendszere. Miért is nem lehet az ő munkájukat elismerni? Miért kell megbélyegezni a betanított munkát? Hasonló programot lehet csinálni akár szociális alapon akár önkéntes munkába kiadni. Én pl örültem volna, ha 16 évesen kimehettem volna havat lapátolni önkormányzati megbízásból kis zsebpénzért. Ugyan ez igaz a kertrendezésre, szemétszedésre. Így is csináltuk, csak ingyér. És mellesleg a minőség is magasabb lehet, ha nem muszájból van kivezényelve pár ember.

Vagy esetleg irigyled, hogy valaki megelégszik a létminimummal, hogy munka nélkül megél? Nyilván van ilyen is, most is van aki segélyen él.

2021. máj. 9. 11:05
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Nincs mit irigyelnem, én szeretem a munkámat. Bár a diplomám miatt meg vagyok bélyegezve az egyszerűbb munkát végző emberek által. Nem én nézem le őket, ők utálják ki maguk közül, akinek céljai vannak, nem utálja a munkáját nem óbégat a fizetéséért, hanem tesz azért, hogy jobb legyen. Ez Magyarország. Akkor vagy jó, ha sokat melózol kevés pénzért, szidsz mindenkit, de semmit nem teszel a változásért. Itt azért is a kormány a hibás, ha valaki lusta.
2021. máj. 9. 11:14
 16/16 anonim ***** válasza:
69%
#15 csakhogy én nem hiszem, hogy alapvetően lusta és rosszindulatú lenne az ország. Nyilván van egy hangos kisebbség, én is dolgoztam gyárban és éreztem magamon a mérnököknek kijáró gyűlöletpillantásokat. De aztán megismerkedtem a melós kollégákkal és kiderült, hogy ugyan van ez az ominózus kisebbség, de ez tényleg kisebbség. A fásultság meg szerintem érthető valahol. Ha körülnézel, mit látsz? Halálig gürcölő embereket, akik csak remélik, hogy a gyerekeik nem csak tartozást örökölnek csak. Nincs jövőkép és ezt az állam tette velük.
2021. máj. 9. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!