Egyetértetek Gábor Dénes pacifizmusával?
Gábor Dénes a következőket írta:
"1950 és 1955 között olyan emberek, akiknek én amúgy nagyra becsülöm az intelligenciáját, azt mondták, hogy "ha elkerülhetetlen a háború, legyünk túl rajta most!" Ki mondana ma ilyet egy elmegyógyintézet falain kívül?"
(Találjuk fel a jövőt!)
Honnan vagy biztos benne, hogy ez "pacifizmus"?
Vitatkozni nem fogok, de szerintem nem az.
Bizonyos szempontból megértem...
...másrészről meg hogy döntöd el, hogy elkerülhetetlen?
Ha meg tudsz győzni arról, hogy van egy olyan metodika amivel 100% (annál kevesebb nem elég) elkerülhetetlen egy háború, akkor hajlok arra, hogy azzal a feltétellel egyetértsek, hogy várjuk ki a számunkra legmegfelelőbb időpontot. Szóval pl pörgessük fel előtte a hadiipart, ne lepjen meg minket is, hogy támadunk:D
Ha viszont nincs ilyen metodika, akkor teljes mértékben elutasítom ezt a gondolatot, mert akkor megvan rá az esély, hogy a béke helyett a háborút választottuk.
És lássuk be, a hidegháborúban tucatszor tűnt úgy, hogy elkerülhetetlen a háború, aztán valahogy mégsem tört ki úgy Istenigazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!