Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ezek a piacfundamentalista...

Ezek a piacfundamentalista libertáriusok miben különböznek a bolsevikoktól?

Figyelt kérdés

Engem megrémít az, hogy milyen politikai szélsőségek vannak a világon, valahányszor politikai ideológiákat tanulmányozom ez az irányzat rémít meg legjobban. Nem vagyok antikapitalista, nem ellenzem a piacgazdaságot sem, de úgy érzem van egy határ amit nem kéne átlépni. Amikor a kapitalizmus szélsőségeit tartják normának, jóléti szolgáltatásokat feleslegesnek tartják, közösség ellenes intézkedéseket sikernek állítják be, 19. századi gyermekmunkát természetes és szükséges intézkedésnek vélik, és akik nem értenek velük egyet azok szerintük kommunisták, marxisták vagy léhűtő emberek, akik ingyenpénzt akarnak. A fékek nélküli kapitalizmus kilett már próbálva úgy, mint a kommunizmus mindkettőnek bukás lett a vége. Miért akarják újra kipróbálni ezt amikor nem működött? A legműködőképesebb és a leghumánusabb az a szociáldemokrácia, ami a szabályozott kapitalizmussal érhető el. Svédország, Finnország, Norvégia, Dánia, de szerintem Kanadát is ide lehet sorolni, ezek sikeres országok. Miért is lenne bukás a jóléti állam? Miért működőképesebb a szenvedés, a teljes elszigeteltség, jólét nélküliség amit a libertáriusok nyújtanának? Nem azért gondolkodnak így, mert volt egy bántalmazó apjuk, akik a fejükbe verték a vaskalapos szigort?

Nem tudom miben különböznek a bolsevikoktól ők a kommunizmus sikerességét propagálták míg a libertáriusok a fék nélküli kapitalizmust. Minden rossz, kellemetlen és emberellenes tulajdonságait sikernek állították be ez jellemző mind a bolsevikokra és a libertáriusokra, ráadásul antidemokratikus mindkettő.

Nagyon remélem, hogy Magyarországon soha nem lesz hatalmuk, mert még jobban elcsesznék ezt az országot.

2021. ápr. 25. 07:33
 1/7 anonim ***** válasza:
24%
Pedig a libertarianizmus a legjobb. Ha olyan kormány lenne, nem lenne védettségi igazolvány mert teljesen magánügy lenne az oltottság. Ennél jobb nem is kell.
2021. ápr. 25. 07:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak szólok, hogy a kérdező "libertárius"-t írt, nem "liberális"-t. A kettő különböző dolog, úgyhogy aki nem ismeri a libertarianizmust, az ne a mostani liberálisokra asszociáljon, ne keverje össze őket.
2021. ápr. 25. 07:36
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Én még nem találkoztam olyan libertáriussal, aki ne lett volna egy autista IT-s.

Azon a szinten vannak megragadva, hogy ők jól keresnek, szerintük ezen állapotuk semennyiben sem múlhatott a jóléti államrendszer meglétén (ők egy mongol jurtából, a sztyeppéről indulva is ugyanolyan sikeresek lettek volna, szerintük), cserébe az adók létezése miatt nonstop bőgicsélnek.

Mint mondtam, autisták.

2021. ápr. 25. 08:32
 4/7 anonim ***** válasza:
43%

Rengeteg zagyvaságot hoztál össze az esszédben és alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. Nekem az az érzésem, egyetlen célod volt csak vele, hogy leírd az utolsó mondatodat, amelyben megdícséred a jelenlegi magyar kormányt. Azt a kormányt, amely nem ad pénzt, fedelet és élelmiszert a szegény embernek, azt a kormányt, amely a közjavakat egyszerűen ellopja, és azt a kormányt, amely a lopás mellett folyamatosan hazudik is.

A te dolgod természetesen, de mi lenne, ha a jövőben mielőtt kérdeznél, tanulnál egy kis történelmet + némi humán tárgyakat?

2021. ápr. 25. 08:32
 5/7 anonim ***** válasza:
14%

2 szerintem a helyes: globalokrata libertáns... Róluk van szó.

És Kérdező: abban különböznek a bolsevikoktól, hogy sunyibbak, aljasabbak, megtévesztőbbek,minden egybemosnak, és alapvető princípiumokat tesznek tönkre hazugságokkal. Csak egy pl:"béke" szó "békefenntartók" viszik a világon szerte a "békét" és halomra lövik, bombázzák az ártatlan embereket(nőket, öregeket, gyerekeket- nem katonákkal harcolnak) és rommá változtatják a városokat.

2021. ápr. 25. 08:33
 6/7 anonim ***** válasza:
36%
A libertarianizmus csak egy rövidebb szó a politikai pszichopátiára, meg a szociáldarwinizmusra.
2021. ápr. 25. 10:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon nem szeretem ezt a kormányt, a posztkomcsi mszp-dk-t akik a 2/3 fő okozói még jobban rühellem, és szeretnék már egy potenciális alternatívát, de egyszerűen nincsen. Amikor olvasok libertárius "megoldásokat" a problémákra, én csak arra tudok gondolni, hogy még jobban elcsesznék ezt az országot. Nem értem azt, hogy egyeseknek, hogy lehet szimpatikus egy olyan ideológia ami már ki lett próbálva és nem működött. A western is egy libertárius korszak volt, a filmek miatt van romantikája, de valójában egy vadkorszak volt. Én is azt vettem észre, hogy a libertáriusok minimum középosztályból, de inkább felső középosztályból jöttek és így könnyű libertáriusnak lenni. Antidemokratikus út amit követnek, én meg hiszek a demokráciában.
2021. ápr. 25. 19:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!