Egyedül vagyok azzal, hogy politikusokra valójában semmi szükség nem lenne?
Teljesen mindegy minek mondják magukat, bal, jobb oldal, csak a pénzt viszik, megy a sz..keverés, hazudozás.
Elzavarni sóbányába mindegyiket az eddigi rabló bandákból, vezetőknek szakmai alapon megválasztani egyes embereket, nem pártokat és ha nem tisztességgel végzi a dolgát, azonnal nagyon keményen szankcionálni.
"Nem akarom megváltani a világot, csak kívancsi voltam mások elégedettek-e a jelenlegi (utóbbi 20-30 évvel) helyzettel."
Akkor miért nem ezt kérdezted? Merthogy a kérdésed, és az arra adott válaszok semmilyen szempontból nem relevánsak ebből a szempontból.
Mellesleg nem mindennel vagyok elégedett, de attól aztán semmiben nem javulna a helyzet hogy felállítasz egy ugyanilyen rendszert, amin annyit változtatsz hogy a politikával foglalkozókat nem politikusnak hívod majd.
Mert eleve ennek a berendezkedésnek, mutyizásnak a hibája, ez a 20-30 év, de ne várjátok tőlem, hogy hirtelen lerakjak egy jobb rendszert.
Valami olyasmit tudok elképzelni egyébként, ami kisebb léptékben működik, pl egy jó cégnél. Ott ugyebár nincs szükség politikusra, mindenki végzi a dolgát, vannak vezetők, beosztottak, mindenki végzi a dolgát.
"Ott ugyebár nincs szükség politikusra, mindenki végzi a dolgát, vannak vezetők, beosztottak, mindenki végzi a dolgát."
Ebben a hasonlatban a politikusok a cégvezetők analógjai.
Politikus: oda rakta a pártja egy vezető pozícióba, amihez sem szakmai kompetenciája nincs, sem emberi kvalitásai.
Jó vezető: azért lett megválasztva az adott pozícióba, mert ért hozzá, tudja mit csinál, humánus, korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!