Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnátok, hogy 25 év...

Molnarmarcell21 kérdése:

Támogatnátok, hogy 25 év legyen a nagykorúság?

Figyelt kérdés

A kifejlett ember mentálisan és testileg is szakértők szerint 20-25 éves kort jelent, magyarul egy csomó éretlen emberre olyan jogokat és felelősséget ruházunk, amivel még nem bírnak.

Nem lenne jobb egy szakaszos nagykorúsítás, amely évről-évre egyre nagyobb teret engedne a fiataloknak, de teljes nagykorúságot csak 25 éves korára? Ez nem azt jelenti, hogy még ennyi idősen is a szüleitől függene vagy nem dolgozhatna vagy nem élhetne külön valaki.

Sokan egyébként is bőven tanulnak még a felsőoktatásban, a törvény is sokszor támogatja, máshogy bánik a fiatal felnőttekkel, pl. enyhítő körülmény bűncselekménynél, hiába múlt el 18.

2021. ápr. 11. 09:22
A kérdező szavazást indított:
támogatom, hogy csak kifejlett ember lehessen teljes jogú tagja a társadalomnak
azt tartom ideálisnak, hogy 18 évesen szakadjon rá az emberre egyszerre minden felelősség és jog
aki képes gyereket szülni/nemzeni, az már felnőtt a szememben - legyen a korhatár 13 év
31 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Van benne valami, de mire gondoltál pontosan, milyen jogok, kötelezettségek alól mentesüljön az, az elmúlt már 18, de nincs még 25?
2021. ápr. 11. 09:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Tehát akkor ne legyen szavazati joguk? Vagy továbbra is a szülőt terhelje a felelősség helyettük?

Továbbra is járjon a gyerektartás?

Ne dohányozzon vagy igyon alkoholt?

A 13 pedig beteg, nem is értem miért raktad oda, egy fejlődő szervezet!!!

A legtöbb 13 éves ebédet nem tud magának csinálni mikróban (tisztelet a kivételnek), mit akarod őket felnőttnek kezelni? Az hogy elkezdődik a nemi érés nem egyenlő a gyereknemzési lehetőséggel, brutál megterhelő a szervezetnek a lányoknál, amire a csontozat és a szervezet maga nincs még felkészülve.

2021. ápr. 11. 09:27
 3/10 nemaRendőrség ***** válasza:

Ezt a 25 éves kort hol olvastad hogy azután lesz kész az ember.

Azután már nem kész lesz, csak romlandó.

13-14 éves korában ivarérett lesz az ember, és kb húszas évesi közepéig pazarul bírja az alváshiányt.

Mire pazarolják el? Buliznak vagy kockulnak...

Mire kapták a természettől? Arra hogy kibírják azt hogy a gyerek felkel este kétóránként, és ha ő felkel mindenki.

Csodálkoznak hogy miért nehéz a gyerek mikor 40 évesen szülnek amikor a testük már alkalmatlan rá, és arra is hogy 60 éves korukig terhelje őket egy növekvő gyerek minden igénye.

2021. ápr. 11. 09:28
 4/10 anonim ***** válasza:
19%
Az USA-ban több államban is 21 éves kortól számít felnőttnek. A 18-at mindenképp túl korainak tartom. Szerintem úgy 21-25 éves kor között kéne bevezetni.
2021. ápr. 11. 09:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges. Aki 18 évesen is mentálisan gyerekesen viselkedik az 25 évesen is úgy fog.

Én a legnagyobb fejlődésen 14-16-18 éves korom közt mentem át. 18-ra már megértem annyira, hogy megértsem az alapvető elveket és bele lássak a politikai helyzetbe.

2021. ápr. 11. 10:08
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Ez a szavazás pont olyan demokratikus, mint a nemzeti konzultáció. :D
2021. ápr. 11. 10:09
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen nem támogatnám. Ezek szerint akkor elmentem 19 évesen egyetemre, ott minden ügyintézéshez utaznom kellett volna haza 200 km-t, a szüleim aláírásához, mert gyerek vagyok. Meg most 23 éves dolgozó mérnökként nem vehetnék meg egy sört a boltban, vagy a szüleim számlájára menne a fizu? 😃 Elég életszerűtlennek tűnik.
2021. ápr. 11. 10:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

13 évesen sem voltam bűnöző. Szerinted miért?

"olyan jogokat és felelősséget ruházunk, amivel még nem bírnak."

Mint például?

2021. ápr. 11. 10:47
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
25-öt soknak tartom, de hogy emelni kellene, abban egyetértek. 21 reálisabban hangzana, azzal a kitétellel, hogy aki már korábban otthagyja a nappali tagozatos tanulást és teljes munkaidőben dolgozik, az tekintsék nagykorúnak. Mert olyat nem lehet, hogy dolgozz, adózz, kötelezettségeid legyenek, de jogaid ne.
2021. ápr. 11. 11:19
 10/10 anonim ***** válasza:
84%
Persze, 12 évesen késel pl. a Maugli anno ha emlékezik valaki.. 14 évesen rabolnak egyes "kultúrát " képviselők. Igen azt szeretném, hogy 20 éves srác kaszaboljon szét engem és semmi vagy nagyon enyhe büntetést kapjon csak mert..
2021. ápr. 11. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!