Támogatnátok, hogy 25 év legyen a nagykorúság?
A kifejlett ember mentálisan és testileg is szakértők szerint 20-25 éves kort jelent, magyarul egy csomó éretlen emberre olyan jogokat és felelősséget ruházunk, amivel még nem bírnak.
Nem lenne jobb egy szakaszos nagykorúsítás, amely évről-évre egyre nagyobb teret engedne a fiataloknak, de teljes nagykorúságot csak 25 éves korára? Ez nem azt jelenti, hogy még ennyi idősen is a szüleitől függene vagy nem dolgozhatna vagy nem élhetne külön valaki.
Sokan egyébként is bőven tanulnak még a felsőoktatásban, a törvény is sokszor támogatja, máshogy bánik a fiatal felnőttekkel, pl. enyhítő körülmény bűncselekménynél, hiába múlt el 18.
Tehát akkor ne legyen szavazati joguk? Vagy továbbra is a szülőt terhelje a felelősség helyettük?
Továbbra is járjon a gyerektartás?
Ne dohányozzon vagy igyon alkoholt?
A 13 pedig beteg, nem is értem miért raktad oda, egy fejlődő szervezet!!!
A legtöbb 13 éves ebédet nem tud magának csinálni mikróban (tisztelet a kivételnek), mit akarod őket felnőttnek kezelni? Az hogy elkezdődik a nemi érés nem egyenlő a gyereknemzési lehetőséggel, brutál megterhelő a szervezetnek a lányoknál, amire a csontozat és a szervezet maga nincs még felkészülve.
Ezt a 25 éves kort hol olvastad hogy azután lesz kész az ember.
Azután már nem kész lesz, csak romlandó.
13-14 éves korában ivarérett lesz az ember, és kb húszas évesi közepéig pazarul bírja az alváshiányt.
Mire pazarolják el? Buliznak vagy kockulnak...
Mire kapták a természettől? Arra hogy kibírják azt hogy a gyerek felkel este kétóránként, és ha ő felkel mindenki.
Csodálkoznak hogy miért nehéz a gyerek mikor 40 évesen szülnek amikor a testük már alkalmatlan rá, és arra is hogy 60 éves korukig terhelje őket egy növekvő gyerek minden igénye.
Felesleges. Aki 18 évesen is mentálisan gyerekesen viselkedik az 25 évesen is úgy fog.
Én a legnagyobb fejlődésen 14-16-18 éves korom közt mentem át. 18-ra már megértem annyira, hogy megértsem az alapvető elveket és bele lássak a politikai helyzetbe.
13 évesen sem voltam bűnöző. Szerinted miért?
"olyan jogokat és felelősséget ruházunk, amivel még nem bírnak."
Mint például?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!