A gazdaboltok, barkácsboltok is zárva lesznek?
Most indul a szezon, ha valami miatt (szerszám, eszközhiány) elakad a munka, akkor van olyan növény, aminél "ugrik" az egész év...
egy agrármérnök/őstermelő
10
én már szakmai választ nem írok ilyenek miatt egy ideje
"disznók elé gyöngyöt"
(pedig végzettségem és sok tapasztalatom is van természettudományban)
én se töröm magam.
Úgy tűnik elég, ha van kommunikáció, legalább is ezzel csak ez van támogatva. Értem, hogy kellett ez, meg már fura lenne, ha nem lenne, csak....
A mezőgazdasági, kertészeti, gazda, agro stb. boltoknak nem kell bezárniuk. A kivételek közt vannak, mert megengedett a tartózkodás és a vásárlás
• a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (így különösen a járművet, a gépet, az alkatrészt, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben), ide nem értve a főtevékenységként szórakoztató és háztartási elektronikai eszközöket forgalmazó üzletet,
• a mezőgazdasági üzletben, ideértve a műtrágyát értékesítő üzletet és a vágóhidat,
• a kertészeti árudában, a faiskolában.
Ezekben szerszámokat is szoktak árulni.
Az első kivételben az alkatrészt árusítók is meg vannak nevezve, legalábbis azok, amelyeknek nem főtevékenysége szórakoztató és háztartási elektronikai eszközöket forgalmazása; én úgy értelmezem, hogy a barkácsboltok is ilyenek, alkatrészt (is) árusítanak.
A kormányrendeletet tartalmazó Magyar Közlöny szám elérhetősége: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!