Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit tud Debrecen, amit a...

Mit tud Debrecen, amit a többi vidéki város nem tud?

Figyelt kérdés

"New York, Montreal, Berlin, Hong Kong, Manama, Abu Dhabi, Düsseldorf, Dubai, Zürich és Debrecen"

Ez a 10 város a leginkább ajánlott a befektetésekre - a Financial Times szerint!

Ez kutatási eredmény, és nem fizetett reklám! (ezt az elismerést nem tudja jó pénzért (sem) megvenni a Fidesz!:)

Szinte minden évben kap valamilyen gazdaságfejlesztést elismerő nemzetközi díjat Debrecen, míg a többi városunkról szó sem esik: évek múlnak el, hogy nem lehet olvasni róluk - pedig máshol is vannak fejlesztések!

Miért nem szerepelnek sehol sem?

#gazdaság #Debrecen #elismerés #Financial Times #befektetés-ösztönzés
2021. márc. 1. 17:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
30%

Sokan elfelejtik, hogy a nemzetközi eredményhez kellett, hogy rengeteg pénzt öntsenek oda, tehát pl Pécsett úgy tudna szaladni a szekér, ha legalább annyi pénzt csoportosítanának oda, mint Debrecenbe. Azt se felejtsük el, hogy a kormány nem titkolt szándéka vmifele második fővárossá nyilvánítani, bár ha tehetnék elsoszamuva is tennék...

Egyébként én nem értem a hájpot Debrecen körül, lehet építik az ötödik szállodát, de a vonat- és buszpályaudvar a Kelet-Balkánon állná meg a helyét maximum, illetve a belvároson és a Nagyerdőn kívül sehol semmi... illetve se folyó, se hegyek, természetileg dögunalom és sivár.

2021. márc. 4. 13:30
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

11-eske: csak hogy tudd: Pécs, amikor EKF főváros volt, eszméletlen mennyiségű pénz felett rendelkezett!

A Zsolnayn, a Kodály-központon kívül nem sokat csináltak, pedig villamost is akartak...

A Financial Times nem építészeti és turisztikai magazin, így nem érdekli őket sem az állomás, sem a buszpályaudvar, sem a hegyed és a völgyed...

A kérdés arra irányult, hogy - ugyanabban az idióta rendszerben - miért tud Debrecen kiemelkedni, és miért tud a többi vidéki város fölé nőni?

Ill.: rendjén van az, hogy a Soros szócsövének kikiáltott FT. egy igazi fideszes várost magasztal???

2021. márc. 4. 21:28
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
12: nem tudom mivel tapostam a lelkedbe, de sztem vedd be a gyógyszereid. Pont leszarom Pécset, a kérdező hozta fel példának. Ne hasonlítgass egy EKF-t ahhoz a példátlan penzszorasra, ami Debrecenben megy. Így könnyű a nemzetközi statisztikákban villogni egyszerű mezővárosként.
2021. márc. 4. 21:47
 14/15 A kérdező kommentje:

Szerintem elég világosan írtam ki a kérdést: az érdekelne, hogy miben más Debrecen helyzete a többi "nagy" városunkhoz viszonyítva?

Én úgy érzem, hogy kifejezetten jól van menedzselve, jó az érdekérvényesítő-képessége, a lobby-ereje...

Az nem igazán érv, hogy Fidesz-közeli, mert ebbe a hibába más város is beleesett... és mégsem foglalkozik vele a nemzetközi gazdasági sajtó.

Van valami receptjük? És miért ne élhetne más város is a debreceni tapasztalatokkal? Miért pont Debrecen, miért nem pl. Győr?

13: ha valaha volt pénzszórás, akkor a pécsi EKF előtt és alatt tonnaszámra... Az eltapsolt villamosvonal csak egy a sok közül, amit elloptak a pécsiektől!!!

2021. márc. 5. 23:39
 15/15 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem az a receptje, hogy konstruktív az ellenzék, korrekt a polgármester (nem Kósa!), jó az együttműködés a város és az egyetem között, kiváló az összhang a város és az egyházak, valamint a gazdasági szereplők között!

És Debrecennek valóban van egy korrektül kidolgozott 10 éves fejlesztési koncepciója, ami konkrét irányt mutat. (Ilyenről csak Miskolcon tudok még!)

Ha valakinek holnap kell egy 100(!) hektáros közművesített ipari terület, akkor holnapután már meg is veheti, mert minden készen van!

Ha valakinek nagyméretű luxus irodaház kell, Debrecenben - a válogatás után - már holnap költözhet!

És ez nagyon nem mindegy egy befektető számára.

2021. márc. 7. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!