Felvidéken most van a népszámlálás. Vallási kérdésnél "rossz" választ adtam meg?
Az utolsó kérdés a vallási hovatartozásra kérdez rá. Van 2 lehetőség, vallási hovatartozással és vallási hovatartozás nélkül. Én a nélkülit jelöltem be. Én egyáltalán nem tartom magam vallásos embernek, sőt az egyházhoz tartozónak sem, viszont meg vagyok keresztelve (református). Akkor itt most rossz választ adtam meg?
Tudom, hogy ennek sok jelentősége nincs, de érdekelne, hogy itt most helyesen jelöltem vagy rosszul.
Kb. amiatt fontos, hogy későbbiekben eldönthessék, hogy adott egyházat tovább akar-e támogatni az állam, illetve megtarthatja-e a bejegyzett egyházi státuszhoz tartozó extra jogosultságokat. (Pl. Magyarországon az adó 1%-át fel lehet nekik külön ajánlani, illetve lehetnek saját iskoláik, amelyeket az állam is elismer, stb.)
Ha nagyon kevés ember jelöl be egy adott egyházat, akkor várható, h pár éven belül a parlament esetleg elveszi tőlük a kiváltságokat.
Szóval ilyen szempontból is érdemes mérlegelni, hogy mit jelöl be az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!