Melyik a legfontosabb: szabadság, egyenlőség vagy testvériség? Miért?
Nyilvánvalóan a szabadság.
Az egyenlőség hülyeség, aki többet, vagy keményebben dolgozott annál jusson is több.
Az egyenlőség alatt a törvény előtti egyenlőséget értik nem azt, hogy mindenki ugyanakkora fizetést kapjon.
Mindhárom egyformán fontos, bármelyiket elveszed sérül a társadalom. Lásd a mai Magyarországot.
#2 igazad van az úgy rendben.
#1 voltam.
"Az egyenlőség alatt a törvény előtti egyenlőséget értik nem azt, hogy mindenki ugyanakkora fizetést kapjon."
Pedig sokan (tévesen) az eredményegyenlőség fontosságát hirdetik ami igenis útját állja a személyes szabadságnak. Ide írnám példának a nemi és faji kvótákat, amelyek törvényszintre emelnék a nemi és/vagy faji diszkriminációt. Ahol már vannak ilyen kvóták ott lehetsz szorgalmas dolgozó kitűnő önéletrajzzal, de ha épp úgy jön ki a létszám akkor a nemed/bőrszíned miatt bukhatod az állást. Én ezt az egyén szabadságával (ami szerintem is a legfontosabb) összeegyeztethetetlennek tartom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!