Miért köszönnek még mindig az emberek boldog karácsonnyal egymásnak amikor az nem pollkorrekt?
Figyelt kérdés
Sokan még mindig boldog karácsonyt kívánnak tévében boltban stb, pedig az a keresztények ünnepére utal. Nem lenne sokkal píszíbb kellemes ünnepeket kívánni így nem sérthet meg olyanokat akik muszlimok vagy zsidók például.2020. dec. 24. 08:20
A kérdező szavazást indított:
Kellemes ünnepeket használom
Maradok a boldog karácsonnál
33 szavazat
2/18 anonim válasza:
én inkább nem is kívánok senkinek semmit, nehogy megsértsem. annál píszíbb sose lesz.
óóóf_Szom, hát de akkor meg azon sértődnek meg, hogy nem kívánok semmit. na szép világ ez...
3/18 anonim válasza:
Én azért kívánok Boldog karácsonyt, mert Újévig még úgyis írok az ismerőseimnek, munkatársaknak a vadidegeneknek meg eddig sem nagyon kívántam.
4/18 anonim válasza:
1-es! Ami azt illeti trollkodik.
5/18 A kérdező kommentje:
Angol nyelvterületeken már alig-alig használják a merry christmas köszönést most már Xmas de legtöbb esetben happy holidays használják.
2020. dec. 24. 08:32
6/18 anonim válasza:
Ennyi erővel nem lehet jó napottal köszönni, mert akinek rossz napja van, azt megsérted vele. Aki meg egyéb ungabunga időszámítást használ, amiben a napok nem is értelmezhetők, azt meg főleg.
7/18 anonim válasza:
Áldott, kegyelmekben gazdag Krisztus megtestesülése ünnepét mindenkinek! 😊
8/18 anonim válasza:
#5, fun fact: Az Xmas-ban az X a görög abc Χ (khí) betűje, ami Krisztus ( Χριστός) nevének első betűje.
9/18 anonim válasza:
Boldog Kerecseny Ősmagyar Pogány Ünnepet szoktam kívánni, hiszen ezt már a Szíriuszon is ünnepeltük!
10/18 anonim válasza:
Majd, ha lesz zsidó, muszlim, stb ismerősöm, neki majd nem "Boldog Karácsonnyal" köszönök, egészen addig mindenkinek megfelel, mivel keresztény országba vagyunk és a karácsonyt ünnepeljük. Még nekem is teljesen megfelel, pedig kvázi ateista vagyok.
Nem tudom, hogy észrevetted-e, de nem vagyunk egy túl multikulti ország, nem járkálnak nindzsának öltözött nők az utcákon, pajeszos-, kalapos urakat is kb csak Pesten a dohány utca környékén találsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!