Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek lehetséges lenne-e...

Szerintetek lehetséges lenne-e egy magyar-szlovák monarchia?

Figyelt kérdés

Arra alapozom, hogy szerintem életképes lenne, mert a szlovákok talán még a különvált területekről a leginkább hozzánk közél állnak, nagyon soknak van magyar felmenője, a 10 leggyakoribb családnév még 100 év után is magyar származású: [link]

Tudom, a 4., Tóth név alapból rájuk utalt régen.

Az elnökük pedig elnézést kért, bár utólag bevallotta, hogy nem Trianon miatt, hanem a magyarokat ért megkülönböztetés miatt:

[link]

Most, hogy az ukránok és a románok folyamatosan provokálnak, ha lenne rá lehetőség, szerintetek lehetséges lenne-e a szlovákokkal közös államban élni, mint mondjuk egy föderációs állam? Persze valahogy kialakítva az egyenlő feltételeket választás esetén is, hogy ne mindig a nagyobb lélekszámú magyarság által választott vezetők legyenek a döntéshozók? Így az ország területe is kb 142.000m2-re nőne, jelentős sebet enyhítve a 100 évvel ezelőtti "békén", és jóval komolyabb helyzetbe hozva ezzel a 2 országot a térségben. Szerintem működhetne, máshogy már úgysem lenne közünk a területhez mostanában, megtámadni hegyvidéki területet óriási hiba, teleszülni meg úgysem fogják az ottani magyarok, inkább elfogynak pár 10 vagy 100 év múlva

Köszönöm, ha elolvastátok, szavaztok és kommenteltek.

2020. dec. 16. 20:53
A kérdező szavazást indított:
Igen, működhetne
Nem működne
19 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

És ki lenne az uralkodó?

Szlovák,magyar...?!?

2020. dec. 16. 21:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Erre írtam, hogy "Persze valahogy kialakítva az egyenlő feltételeket választás esetén is, hogy ne mindig a nagyobb lélekszámú magyarság által választott vezetők legyenek a döntéshozók", ettől most tekintsünk el, biztos meg lehetne oldani valahogy, ha arra kerülne a sor.
2020. dec. 16. 21:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Orbán lenne a döntéshozó.
2020. dec. 16. 21:12
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

szerintem menj aludni

jót fog tenni

2020. dec. 16. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A szlovákoknak ez az egyik rémalma, hogy ismét magyar uralom alá kerülnek.

És hiaba mondasz bármit ők kissebség lennének.

Nem mennének bele de elég lenne az ötlet is ahoz, hogy kirobbanjon egy háború.

Gobdolom nem ismered a szlovakokat es a mentalitásukat. Nem lehet álltalánosítani de a történelmi nehézségek miatt mai napig egy magyarellenes hangulat uralkodik.

Ha egy szlovák meghallja azt a szót, hogy magyar semmi jó nem jut róla eszébe.

Tehat ez kizárt dolog.

De Orbán Viktort istenítik az biztos.

Es a szlovák mentalitás tényleg nagyon hasonló a magyarokéhoz.

2020. dec. 16. 21:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Biztosan a MONARCHIA ami érdekel?
2020. dec. 16. 22:18
 7/8 Alex Fly ***** válasza:
100%
Mivel Szlovákia deklaráltan köztársaság, így nem hinném, hogy egy közös király elképzelésének bármiféle realitása lehetne...
2020. dec. 17. 04:21
 8/8 anonim ***** válasza:
40%
Ilyeneken gondolkodni csak nálunk divat, a magyarok (ahogy a mellékelt ábra is mutatja) imádják ha valaki uralkodik rajtuk, elnyomja és kifosztja őket. A szlovákok viszont szerintem tökéletesen meg vannak elégedve a demokráciával, amit meg tudok érteni.
2020. dec. 18. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!