Szerintetek lehetséges lenne-e egy magyar-szlovák monarchia?
Arra alapozom, hogy szerintem életképes lenne, mert a szlovákok talán még a különvált területekről a leginkább hozzánk közél állnak, nagyon soknak van magyar felmenője, a 10 leggyakoribb családnév még 100 év után is magyar származású: [link]
Tudom, a 4., Tóth név alapból rájuk utalt régen.
Az elnökük pedig elnézést kért, bár utólag bevallotta, hogy nem Trianon miatt, hanem a magyarokat ért megkülönböztetés miatt:
Most, hogy az ukránok és a románok folyamatosan provokálnak, ha lenne rá lehetőség, szerintetek lehetséges lenne-e a szlovákokkal közös államban élni, mint mondjuk egy föderációs állam? Persze valahogy kialakítva az egyenlő feltételeket választás esetén is, hogy ne mindig a nagyobb lélekszámú magyarság által választott vezetők legyenek a döntéshozók? Így az ország területe is kb 142.000m2-re nőne, jelentős sebet enyhítve a 100 évvel ezelőtti "békén", és jóval komolyabb helyzetbe hozva ezzel a 2 országot a térségben. Szerintem működhetne, máshogy már úgysem lenne közünk a területhez mostanában, megtámadni hegyvidéki területet óriási hiba, teleszülni meg úgysem fogják az ottani magyarok, inkább elfogynak pár 10 vagy 100 év múlva
Köszönöm, ha elolvastátok, szavaztok és kommenteltek.
És ki lenne az uralkodó?
Szlovák,magyar...?!?
szerintem menj aludni
jót fog tenni
A szlovákoknak ez az egyik rémalma, hogy ismét magyar uralom alá kerülnek.
És hiaba mondasz bármit ők kissebség lennének.
Nem mennének bele de elég lenne az ötlet is ahoz, hogy kirobbanjon egy háború.
Gobdolom nem ismered a szlovakokat es a mentalitásukat. Nem lehet álltalánosítani de a történelmi nehézségek miatt mai napig egy magyarellenes hangulat uralkodik.
Ha egy szlovák meghallja azt a szót, hogy magyar semmi jó nem jut róla eszébe.
Tehat ez kizárt dolog.
De Orbán Viktort istenítik az biztos.
Es a szlovák mentalitás tényleg nagyon hasonló a magyarokéhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!