Mit szóltok ahhoz, hogy Vácott semlegesítik a születendő gyerekek nemét ?
Akkor nem a kivonatban hanem a hírekben, azért nagy a különbség.
Amúgy elég erőltetett dolog, bár igazából erre külön fel sem figyeltem volna, néha egyik újságban szoktam olvasni, ott csak a nevet írják és anyja nevét, bár néha ott is gondban vagyok, mert sok modern névről el sem tudom dönteni, hogy az most fiú vagy lány, nem mintha sokat osztana vagy szorozna csak, na :D
A lényeg, hogy nem semlegesítették Vácott a gyerekek nemét, az anyakönyvi kivonatokban szabály szerint pontosan ugyanúgy tüntetik fel, mint korábban, és nem mosták egybe a nemeket.
Az, hogy változtattak a híradások szövegén az tény ezek szerint és ha ennek valóban az lenne az oka, hoyg meg akarnak felelni valami haladóprogresszív gendersemleges elméletnek, akkor baromság is lenne. De erre semmi jel nincsen, a fiúgyerek és lánygyerek is gyerek. Ahol meg eddig is így írtak a születésekről ott meg akkor eddig is valamiféle propaganda hatása lett volna? Nem. csak másképpen szokták meg.
Ha ismerősömék lakóhelyén úgy beszélnek hogy az illetőnek 3 családja van, kettő gyerek meg egy lány - akkor sem valamiféle propagandáról van szó, szimplán ez a szokás azon a vidéken a gyerekre általában a család szót használják, a fiúgyereket nevezik gyereknek. Ennyi.
"#10: Persze fölösleges lenne, ha egy ismertebb névről van szó. De tudod, hogy milyen nemű egy Ariel?"
Na de miért kéne tudnom? Nem mindegy? Milyen helyzetben kellhet valakinek ismernem a nemét a személyigazolványa alapján?
17
És nem mindegy, mert nem az önkormányzat döntött, hanem csak egy gyagya nő, önkényesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!