Miért van az, hogy a baloldal a bevándorlást, a jobboldal a klímaválságot nem veszi komolyan amikor mindkettő nagy probléma?
Én már egyre inkább problémásnak látom ezt a bal, jobb törésvonalat, mert törzsi háborús állapotokat szül és mind a két oldalnak be kell látni, hogy a bevándorlás is és a klímaváltozás ugyanúgy probléma egyik sem álprobléma. Szerintem az utóbbi nagyobb probléma mivel a klímaváltozás miatt egyre több erdőtüzek lesznek, horror ami most éppen kaliforniában van. Baromarcú Trump tagadja a klímaváltozás, a demokrata párt meg ellehetetlenítette a Bernie Sanderst, aki tényleg egy jó elnöke lett volna Amerikának. Szerintem radikálisan felkell lépni a klímaválság ellen, nem csak a karbon kibocsátásokat kéne egyre inkább csökkenteni, talán be is szüntetni, de a húsfogyasztást is, mert a húsipar járul talán legjobban a klímaválsághoz. Szerintem elkerülhetetlen az, hogy a húsipart beszüntessék, és mindenki áttérjen a növényi eredetű ételek fogyasztásához. Csomó olyan vegán étel van, amit meglehet úgy csinálni, hogy olyan íze legyen, mint a húsnak. Tudom, hogy nagy hőbörgés lenne, hogyha ezt meglépnék, de ha nagy a baj, akkor a túlzott egyéni szabadságot fel kell adni. Ja és a klímatagadókat büntetni kéne vagy börtönbe kéne zárni. A szólásszabadságnak is van egy olyan határa, amit nem szabadna átlépni.
A bevándorlás meg azért probléma, mert Ázsia, de még inkább Afrika túlszaporodik. 8 milliárdan élünk ezen a bolygón és szerintem a létszámnak inkább csökkennie kéne, mint nőnie, baby boomer korszaknak nem kellett volna létrejönnie. Komoly összefogás kéne az afrikai, ázsiai túlszaporodás ellen, mert nem védekeznek, és emiatt szülik szarrá ezt a bolygót. Itt most nem tudom, hogy mi lenne a megfelelő megoldás, gondolkoztam azon is, hogy talán Európa falakat építhetne, vagy rá kéne erőltetni közös összefogással túlszaporodó országokra komoly születési szabályozásokat. Tehát egy gyereknél nem szülhet több olyan országokban, ahol túlszaporodás van.
Szerintem hagyni kéne ezt a jobb bal törésvonalat és nem tagadni a fennálló problémákat, hanem cselekedni kell azért, hogy élhetőbb világban éljünk.
#10/10
A jobberek meg ugyanúgy tudják mondani a balosokra, hogy #BLM, #LMBTQ+, #Mee too és egyéb bromságok mellett verik szét a világot értelmetlenül, közbe cenzúráznak, diktatúrát építenek ki és korlátozzák az emberi jogokat. Ez, amit mondasz, az is demagóg, buta és közönséges gondolatmenet csakúgy, ahogy az is, amit én írtam.
Nem igaz, hogy Orbán semmit nem tesz a klíma védelméért, persze a liberális média ezt hozza le, de attól még súlyos milliárdok mennek el rengeteg beruházásra. Napenergiát nagyon nyomatják, atomenergiát is, röviden-tömören Magyarország minden erejével azon van, hogy felszámolja a szénégetőket. Sok példát fel lehetne hozni. Nem a környezetvédelem hiánya kellene legyen az Orbán kormány kritikája. Persze egy egyszerű ember, aki azt látja a Momentum facebook oldalán, hogy minden rossz itt, az képtelen különbséget tenni a valódi problémák és a liberális kampány vádjai között.
12#
A jobberség meg azért öl gyilkol rabol mert ők a fehér faj. És semmi más nem létezhet.
Az mennyivel értelmesebb?
#13/13
Ez a te fejedben létező tévképzet. Én is tudnák még ennél hajmeresztőbb kijelentéseket is tenni a balosokra, de vannak mélységek, amikbe most nincs kedvem lesüllyedni.
Azért van, mert te ilyennek látod. Valójában a szemlélettől és gerinctől függ.
A problémák kissé összetettebbek. Egy ország cselekvése nem elhatározás, főleg nem egy ember elhatározásának kérdése. A megfelelő témában az álláspontot mindig az érdek határozza meg. Magyarországon például azért van migráns-probléma, mert ezzel lehet hülyíteni a népet. Ha pedig lehet, megteszik, mert ez szavazatot hoz. Ugyanezért nincs klímaprobléma. Ezzel nem lehet hülyíteni a népet, mert nem érti. Tehát szavazatot se hoz. Azaz - hagyjuk a fenébe. Más helyeken meg más a társadalom, ott is az érzékeny témák vannak napirenden, csak az érzékenység más. Az USA-ban nem lehet klímaproblémával érvelni, mert ez azt jelentené, számos állampolgár fogja vissza magát. Biztos bukás.
Ez nagyon erősen lebutítja az oldalak állásfoglalását a témákban. Amerikában azért fontos a jobb oldalnak a klímaváltozás tagadása, mert ott éppen a fosszilis tüzelőanyag lobbi nagyon pénzeli ezeket a kormányokat, amúgy meg mennyivel jobb a nyugatnak hárítani a felelősséget olyan problémákról, amik főleg Afrikát, Dél-Amerikát, meg a Közel-Keletet fogják érinteni, és itt is a legszegényebbeket.
A bevándorlás pont egy olyan dolog, ami amúgy közel sem okoz annyi problémát, mint amit gondolnak az emberek, de amikor baj van belőle, az látványos és hangos, letelepíteni és asszimilálni az embereket meg nehézkes és csomó feszültséggel jár.
Azt kifelejtik az emberek, hogy a fő mozgatórugója a migráns hullámnak pont a régióban történt nyugati beavatkozások voltak több évtizeden át, amik sokaknak élhetetlenné tették a vidéket. A jövőben a klímaváltozással hasonló lesz a helyzet, csak nem néhány millió, hanem milliárd ember vonul majd északra, mert egész kontinenseket tettünk tönkre, vagy öntöttünk el.
Az igazán nagy különbség itt az, hogy a jobb oldal úgy látja a személy problémáját, hogy csak vállaljon személyes felelősséget, dolgozzon, költözzön jobb helyre, keresse meg a rá valót, míg a bal oldal empatikus, és tudja, hogy nem igazán lehet személyes felelősséget vállalni akkor, ha a családod generációkon át halászásból élt, de egy új üzem betelepítésekor elpusztult az összes hal. Vagy mikor az iraki háború árvájaként nőttél fel, mert a szüleid járulékos veszteség voltak az Amerikaiaknak. Vagy mikor bezárták a gyárat ahol dolgoztál végzettség nélkül, mert rendszerváltás, és nem vesznek föl új helyre, mert cigány vagy és te úgyis csak lopni fogsz.
Dehogyis utolsó. Orbán megmondta hogy mindenki ellenség terrorista.
A éhbérért güriző magyarok pedig legyenek büszkék magukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!