Hogyan lehetne meggyőzni azokat az embereket, akik még mindig nem hiszik el, hogy a műszaki cikkeket szándékosan gyártják silány minőségűre?
Én kb. 2 havonta veszek új fülhallgatót, mert mindig megszakad ennyi idő után... Töltő kábelekkel is hasonló helyzetben vagyok. TV-t azért cseréltük, mert tönkrement a kijelzője. Tabletem egyszer volt, 1 év alatt tönkrement, nem éri megjavítatni de a 0. darab droid frissítésnek köszönhetően már amúgyse menne rajta minden. Laptopomat azért cseréltem, mert kijelző tönkrement, videókártya kiégett és úgy melegedett, hogy a kávét melegen tartotta (igen, próbáltuk javítani).
Irigylem azokat, akik a bélpoklos fogyasztói társadalmat látják csak ebben a témakörben is. Én használnám jóval tovább az elektronikai eszközeimet, ha nem xarra terveznék.
Én azt nem értem, hogy a fülhallgató kivételével, miért nem történik meg ez velem. Ott mondjuk emiatt váltottam 6 éve vezetéknélküli fejhallgatókra és láss csodát nem kell 2 havonta újat vennem.
Akinél ennyi minden tönkremegy, annál én már vizsgálnám, hogy hogyan használja. Érdekes, hogy sem az egyetemen, sem a szakmában nem találkoztam eddig ilyennel, pedig informatikusként eléggé sokat használjuk az eszközöket.
12-es: nekem a fülhallgatók mentek tönkre egy ideig, de mivel egész vékony vezeték, érthetö, ha hamad megtörik. Ez régen azért volt esetleg más, mert a vezeték jóval vastagabb volt, emellett nem hajtogatta össze az ember, kevesebb esélye volt megtörni.
A többi, amiket felsoroltál, nekem nem mennek tönkre ilyen rövid idö alatt. Ha nálad igen, akkor vagy valami nagyon rossz minöséget veszel, vagy nagyon rosszul használod öket.
A TV-m több éves, semmi baj a kijelzövel sem, meg egyébként sem, müködik. Lassan azért kellene esetleg lecserélni, mert egy nagyobb jobb lenne, de egyelöre még inkább várok vele.
Tabletem több, mint 5 éves, tökéletesen müködik, igaz, eredetileg nem olcsó vackot vettem, hanem minöséget.
A laptopjaim mind müködöképesek - van köztük több, mint 10 éves is, amin még a windows 95 van - újabb azért lett, mert az internet nem fut rajta rendesen, de ez is, meg a többi is tökéletes állapotban van, sem a kijelzö, sem a videókártya, sem az alaplap nem ment tönkre egyiknél sem.
A technikai eszközökre is igaz, ha eleve olcsó, rossz minöséget veszel, hogy "spórolj", akkor sokkal többe fog kerülni, ha eleve jót vásárolsz, az meg normális, odafiygelö használat mellett majdnem öröké tart még ma is.
#13/13
Elég sokáig használtam mindent. Tablet az, ami gyanúsan hamar tönkrement, tv az kihúzott ~9 évet, laptop ~6-ot. De pl. régi TV-k és laptopok, amik 20+ évesek, azok még most is működnek. Bluethoot fülessel az a bajom, hogy az árából kijön 30 olcsó füles és annak hosszabb az élettartama, mint a bluethoot fülesnek az akksija ameddig bírja. Fejhalgatóm van, viszont azt utcán nem szeretem hordani.
Parasztvakítás 1000el.
8magos proci meg 16gb ram egy telóban, és akkor ezen is ugyanúgy tudsz facebokozni.
Kihagytátok a szándékos szoftveres butítást.
Vagyis azt, hogy a programokat folyamatosan frissítik. Ami azt jelenti hogy mindig egyre magyobb lesz a gépigénye, ezért kénytelen vagy újat venni. Még akkor is ha semmi baja nincs a telónak.
Mert nem a teló lassul le, hanem az appokat frissítik új verzióra amit már nem bír a teló.
Vagy az új verzió nélkül el se indul pl fb.
Vagy a 4k tv-t cseréld le 8k-ra, aztán nagyítóval észre is veszer a különbséget. Mert emberi méretben nem látszi.
A parasztvakítás legvelsőbb szintje, a 4k kijelző egy 5 colos telóba.
Ennél nagyobb hülyeséget kevesen írtak ide.
Hát jah, szerintem 18-as valamit félreértettél, nem kell semmit se törni, szimplán egy számláló IC-t kell cserélni, van amelyik nyomtatóban önmagában a vezérlőpanelen van,ha kicseréled utána működik ismét.
Illetve van hogy a tonerben van egy ilyen chip hiába van még benne anyag mondjuk olyan 500 nyomtatásra letilt merthogy a toner chip csak 1000-nyomtatást enged csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!