Szerintem vagy a magamutogatásról; vagy pedig arról, hogy unatkoznak egyedül, és akkor ott a melegek pl tudnak melegekkel ismerkedni. Meg akkor így ők is érzik, hogy tartoznak valahová; ha elnevezik együttesen a melegeket (satöbbieketakikmégidetartoznak) valaminek. Tehát egy közös névvel. Mert lehet,hogy pl sok közöttük a magányos ember; és mondjuk nincs párrja, vagy amúgy úgy általában barátai (nemi identitástól függetlenül gondolom; tehát, ha hetero lenne; ugyanúgy nem lennének barátai, mert mondjuk nem egy olyan könnyen barátkozós típus [hogyha meg sok meleggel találkozik egyszerre mondjuk egy pride-on , akkor őt megértik, és ki mer bontakozni--ez már egy külön gondolat,de kicsit kapcsolódott ide. ]) Na meg tehát szóval alapból nem rí le csomó emberről, hogy meleg, tehát magányosak. És akkor érzik, hogy "tartoznak valahová"; pedig egyébként is tartoznának; biztos sok köztük az aranyos ember. Lehet, hogy pl mondjuk érzékenyek,és alapból azért nem nagyon mernek barátkozni. Pl iskolai éveik alatt. Meg pl ha túl feltárná önmagát, a kis belső lelkivilágát valakinek, akit addig a barátjának gondolt; vagy azzal együtt , hogy meleg; vagy csak úgy simán, akkor vissza lehetne vele élni, ki is lehetne őt gúnyolni esetleg, ha olyan az a másik ember; és mondkjuk addig a barátjának hitte;de aztán kiderült róla, hogy homofób, és nem is akar már vele barátkozni, és akkor inkbáb lehet , hogy úgy gondolkodott rajta,hogy inkább ne legyenek barátai; mert akkor nem fog csalódni; és akkor így már pl mondjuk egy pride-on lehetnek neki barátai pl. Akik akarnak egy ilyen közösségbe tartozni. Amúgy láttam egy videót, tök aranyos volt, egy pasihoz odament egy riporter; kérdezett tőle valamit; és akkor mondta erre a csávó akit kérdezett a riporter; hogy "Én nem vagyok LMBTQ, én csak egyszerűen b_zi vagyok." :) Az olyan aranyos volt. :):) Hát, én erre gondolok, és bocsi, ha valakit megbántottam volna; és tehát az elejét, vaggyal választottam el; tehát lehet, hogy valaki magamutogatásból, de lehet, hogy valaki túl magányosnak érezte magát. Tehát én ezt így külön választanám; aztán nem tudom, mennyire van átfedés. :) De szóval lehet, hogy valaki csak reflektorfényre vágyott;és akkor így tudott kitűnni, csak így volt rá lehetősége; ezt az egy lehetőséget látta meg, mondjuk pl kimegy a pride-ra , de akkor az viszont nem is igazán a melegségről szólt. De szóval tehát van, aki reflektorfényre vágyós; és van az a másik, aki csak nem szeretné, ha mondjuk beszólnának neki azért, mert meleg; és ott végre nyugodtan lehet meleg; egy olyan nagy közösségben; és akkor ott biztosra érezheti, hogy sokan nem akarják őt bántani. Ja meg mégegy gondolat, szóval tollruhában illegetős dolog; egyszer említettek valamit a rádióban, hogy volt ilyen; szóval szerintem az már nem kell, az már sok; az már csak ilyen "parádézás", és nem a melegség elfogadásáról szól; ha van ilyen; vagy pl nemtom, ott készült-e; de pár éve mutattak valamit a tévében, hogy valaki egy péniszt rajzolt Mo. zászlójára; na, szóval az sem az értelmesen való melegek elfogadtatásáról szól. Tehát az se arról szólt, hogy az illető meleg, ha ott készült az a kép; hanem arról , hogy valakinek feltűnési viszketegsége volt;és kapott az alkalmon; hogy ő pont meleg; és akkor így kiélte azt a vágyát, hogy kicsit ő szerepelhessen; de ez nem a melegségével volt összefüggésben. Csak kapott az alkalmon, hogy mondjuk volt egy ilyen felvonulás; és akkor ő most "szerepelhet". Tehát lehet ezt értelmesen, kultúráltan is csinálni, aki tényleg csak az elfogadásért vonul fel; mert fél, hogyha az élő körében (ismerősök, család, barátok; vagy akár csak random járókelők és akkor nekik nem is feltétlenül elmondva, hanem látszik az öltözködésén pl) elmondaná ezt, hogy ő meleg; akkor beszólnának neki. És egy ilyen rendezvényen, eseményen ő elmondhatja;hogy "igen, ez vagyok. ilyen vagyok." De szóval ezzel nincs semmi baj; de valaki meg a szereplési vágyát kiélni használja az ilyen eseményeket; és ott az már nem a melegségről szól. De lehet tehát ezt szépen is csinálni, értelmesen, kedvesen; meg lehet úgyis hogy nemtom valami ízléstelen dolgokkal pl. De szóval, ha nem ízléstelen, akkor szerintem vonulgassanak nyugodtan; akik meg csak a szereplési vágyuk miatt mennének oda, hogy felfigyeljenek rájuk; na, akkor inkább lehet, hogy ők ne menjenek oda; mert ha pl ízlésnélküli dolgot csinálnak, akkor az rossz fényt vethet az egész közösségre; és akkor az egész közösséget megbélyegezhetik tőle, hogy csak magamutogatásból, amiatt, acéllal ment ki. Mármint a célból, olyan céllal. Tehát, amíg ízlésesen vonulnak, addig nincs semmi baj. Ha nekik erre szükségük van, akkor tőlem. De szóval tényleg, aki csak magamutogatásból menne, nem is annak apropóján, hogy meleg; akkor az inkább maradjon otthon. :) Ezek az aktivistás dolgok me,g ami a kérdésben szerepel, az , hogy valaki az LMBTQ égisze alatt vandálkodik, szobrokat döntöget, ennek már szerintem semmi értelme; szerintem ő lehet, hogy nem is LMBTQ-s, csak odakeveredett;vagy direkt kihasználta, hogy ott most sokan lesznek, melegnek álcázta magát; így viszont mintha nem is csak ő vinné el a balhét, lehet hogy ez az egész közösségre rásütheti a bélyegét sokak szemében. Tehát ha valaki egy szobordöntögetésre akar használni egy ilyen alapból elfogadásra irányuló mozgalmat (akár melegként, akár nem); akkor az már szerintem nem szép dolog. Mert ő alapból is szobrot akart döntögetni, és akkor ott meg elvegyült a tömegben; tehát őt egyáltalán nem érdekelte a melegség; ez valami az ő személyes frusztrációjáról szólt, hogy valamiért zavarta ott őt az a szobor; vagy pedig feltűnési viszketegsége volt; tehát a felbujtó, -ha van ilyen - nem is feltétlenül volt meleg. Csak valamiért mondjuk esetleg fontosnak akarta érezni magát; valaminek az élére akart állni; hogy kicsit ő is érezhesse milyen vezetőszerepben; hogy kicsit tetszeleghessen benne.