Miért nincs az emberekben igény a környezetvédelemre?
Bennetek például miért nincs igény?
Az ilyen kérdéseket olvasva tényleg csak azt tudom mondani, hogy a Földnek órái vannak hátra. https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
Kérdező
A baj ott van, hogy a hozzád hasonlók próbálják megmondani mit jelent a környezetvédelem és mi a jó a környezetnek, miközben ilyen ostobaságon leragadnak mint hogy baj-e ha valaki lehúzza más helyett a vécét.
Tudom hogy kár a betűért, de talán eljut az agyadig minimális ismeret a magyar szennyvízrendszerről.
Nálunk a szennyvízbe, csatornába folyik bele minden, amit utána szennyvíztelepeken tisztítanak meg. Ha nincs kellő mennyiségű vízzel felhígítva - vagyis nem megy elég víz a vécébe, lefolyóba - akkor a szennyvíztelepeken sokkal nehezebb dolguk van a kezelésével. Tehát nem azon az öblítésnyi vízen múlik a dolog.
Ráadásul nálunk eleve nem pazarlóan élnek az emberek, mert soha nem volt korlátlanul és olcsón elérhető semmi. se az áram, se a víz, se a fűtés. Amit a környezetvédők nemzetközi szinten szoktak harsogni, hogy ide kellene eljutni a takarékossággal, odafigyeléssel, az nálunk alap. Korlátozottak a vécétartályok, az újabbak (30 évesnél modernebbek) eleve több fokozatúak, nem mindig eresztik le a teljes tartálynyi vizet. Nem szoktuk óráig folyatni a vizet, nem használunk minden családnál medencéket. Az árammal spórolunk, nem úgy megyünk haza hogy egy kapcsolóval fényárba lehet borítani a lakást, nincsenek giga karácsonyi fények stb. Nálunk mindig is hőszigeteltek voltak az épületek ablakok, mivel drága a fűtés, próbálunk minél kevesebbet használni a tüzelőanyagból. Tehát itt nem kell olyan hisztit csinálni, mint nyugatabbra.
"Nálunk a szennyvízbe, csatornába folyik bele minden, amit utána szennyvíztelepeken tisztítanak meg. Ha nincs kellő mennyiségű vízzel felhígítva - vagyis nem megy elég víz a vécébe, lefolyóba - akkor a szennyvíztelepeken sokkal nehezebb dolguk van a kezelésével."
Én is hallottam már erről, de csak egy index cikkben, úgyhogy nem tulajdonítottam túl sok jelentőséget neki. Ha valóban probléma a túl kevés víz, akkor a Vízművek lesz szíves ezt egy társadalmi célú reklámban közölni, és akkor a pisát is sok vízzel fogom lehúzni.
"miközben ilyen ostobaságon leragadnak mint hogy baj-e ha valaki lehúzza más helyett a vécét."
Nem, nem itt ragadtam le, hanem azon a hozzáálláson, hogy "a kakámnak is jár a friss víz".
Megint nem sikerült megértened. A szennyvíztelepeken arra vannak beállva ahogyan mi szoktuk használni. Nem kell sem több, sem kevesebb víz a vécéhez. Csak húzd le amikor kakát látsz benne és ennyi!
te raktál be linken egy igen ostoba kérdést, ne lepődj meg azon ha a tiedet is annak a színvonalával azonosítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!