Lehet valaki egyszerre baloldali és vallásos?
Figyelt kérdés
És ha igen, miért ennyire erős a vallásellenesség és kifejezetten a keresztény ellenesség a baloldalnál? Nem igazán tudok azonosulni a mainstream jobboldallal, konzervatívokkal, populistákkal stb, de nekem nagyon fontos a hit és nem lehet nem észre venni, hogy a mainstream baloldal profánnak tekinti a hitet.2020. júl. 12. 19:24
1/14 anonim válasza:
Miért ne lehetne?
Én DK szavazó vagyok és keresztény.
A jobboldal mitől vallásos?
Attól, hogy Istenre hivatkozva lopnak mint az állat?
2/14 anonim válasza:
Nem értem egyáltalán, hogy jön a hit a politikához szerintetek? A vallás mindenkinek magánügye kéne hogy legyen. Ebből politikát kreálni hatalmas bűn.
3/14 anonim válasza:
Felejtsd el, hogy egy kereszténynek jobboldalinak kell lennie. Alapból a kereszténydemokrácia nyugaton baloldalhoz volt közel, aztán a huszadik században összemosták a jobboldallal. Köszönhető a bolsevík ateista ideológiának ami mára már elkopott a politikából.
4/14 anonim válasza:
Gondolom a kérdező arra utalt, hogy a Fidesz mindig azt hangoztatja, hogy mennyire keresztények és Istenfélő emberek.
Ehhez képest...tudjuk...
5/14 anonim válasza:
Attól függ, milyen körökben. Nekem volt olyan szoci ismerősöm, akiről kiderült, hogy azért nem bírt, mert jártam hittanra, templomba. De normál esetben ez nem lehet gond. Csak az elvakultaknál.
6/14 anonim válasza:
Szerintem nem is logikus, hogy egy materialista baloldali legyen. Ezek csak a sztereotip marhaságok. Mindenki lehet ami akar, politikában és vallásban egyaránt. Nincs ez előírva senkinek.
7/14 anonim válasza:
Nem tartom magam egyértelműen sem bal, sem jobboldalinak. Sok mindenben nem értek egyet a jelenlegi kormánnyal, elsősorban a módszereik miatt, de a baloldallal sem tudok azonosulni. Nem tartom magam vallásosnak, viszont nem zárok ki semmit és meg merem kockáztatni, hogy sokkal inkább a keresztény vallások által hirdetett életet élem, mint azok, akik vasárnaponként kiöltöznek és térdre vágják magukat a templomban. Most akkor engem hova sorolsz?
9/14 anonim válasza:
A baloldaliság nem zárja ki a vallásosságot, én is baloldali vagyok és erőssen hiszek Istenben mivel az én életem sok esetben szószerint azon múlott hogy az Istenem velemvolt és átsegített a nehéz helyzeteimen. Persze én nemvagyok az a templomjáró ember nekem a hitem erős de nem a templobajárás ami ezt motiválja, és azt a mondást is tartom hogy segíts magadon az Isten is megsegít.
10/14 anonim válasza:
Még szép, hogy lehet. Gondolj például a Kádár-rendszer pártkutyáira. Napközben engedelmeskedtek a pártnak, utána meg mentek a templomba sunyiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!