Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Lehet valaki egyszerre balolda...

Lehet valaki egyszerre baloldali és vallásos?

Figyelt kérdés
És ha igen, miért ennyire erős a vallásellenesség és kifejezetten a keresztény ellenesség a baloldalnál? Nem igazán tudok azonosulni a mainstream jobboldallal, konzervatívokkal, populistákkal stb, de nekem nagyon fontos a hit és nem lehet nem észre venni, hogy a mainstream baloldal profánnak tekinti a hitet.

2020. júl. 12. 19:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
57%

Miért ne lehetne?

Én DK szavazó vagyok és keresztény.

A jobboldal mitől vallásos?

Attól, hogy Istenre hivatkozva lopnak mint az állat?

2020. júl. 12. 19:26
 2/14 anonim ***** válasza:
56%
Nem értem egyáltalán, hogy jön a hit a politikához szerintetek? A vallás mindenkinek magánügye kéne hogy legyen. Ebből politikát kreálni hatalmas bűn.
2020. júl. 12. 19:28
 3/14 anonim ***** válasza:
98%
Felejtsd el, hogy egy kereszténynek jobboldalinak kell lennie. Alapból a kereszténydemokrácia nyugaton baloldalhoz volt közel, aztán a huszadik században összemosták a jobboldallal. Köszönhető a bolsevík ateista ideológiának ami mára már elkopott a politikából.
2020. júl. 12. 19:30
 4/14 anonim ***** válasza:
50%

Gondolom a kérdező arra utalt, hogy a Fidesz mindig azt hangoztatja, hogy mennyire keresztények és Istenfélő emberek.

Ehhez képest...tudjuk...

2020. júl. 12. 19:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen körökben. Nekem volt olyan szoci ismerősöm, akiről kiderült, hogy azért nem bírt, mert jártam hittanra, templomba. De normál esetben ez nem lehet gond. Csak az elvakultaknál.
2020. júl. 12. 19:33
 6/14 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nem is logikus, hogy egy materialista baloldali legyen. Ezek csak a sztereotip marhaságok. Mindenki lehet ami akar, politikában és vallásban egyaránt. Nincs ez előírva senkinek.
2020. júl. 12. 19:42
 7/14 anonim ***** válasza:
61%
Nem tartom magam egyértelműen sem bal, sem jobboldalinak. Sok mindenben nem értek egyet a jelenlegi kormánnyal, elsősorban a módszereik miatt, de a baloldallal sem tudok azonosulni. Nem tartom magam vallásosnak, viszont nem zárok ki semmit és meg merem kockáztatni, hogy sokkal inkább a keresztény vallások által hirdetett életet élem, mint azok, akik vasárnaponként kiöltöznek és térdre vágják magukat a templomban. Most akkor engem hova sorolsz?
2020. júl. 12. 19:43
 8/14 anonim ***** válasza:
12%
Jól látod. Nem lehet.
2020. júl. 12. 20:04
 9/14 anonim ***** válasza:
78%
A baloldaliság nem zárja ki a vallásosságot, én is baloldali vagyok és erőssen hiszek Istenben mivel az én életem sok esetben szószerint azon múlott hogy az Istenem velemvolt és átsegített a nehéz helyzeteimen. Persze én nemvagyok az a templomjáró ember nekem a hitem erős de nem a templobajárás ami ezt motiválja, és azt a mondást is tartom hogy segíts magadon az Isten is megsegít.
2020. júl. 12. 20:12
 10/14 anonim ***** válasza:
13%
Még szép, hogy lehet. Gondolj például a Kádár-rendszer pártkutyáira. Napközben engedelmeskedtek a pártnak, utána meg mentek a templomba sunyiban.
2020. júl. 12. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!