Mit jelent ez a maszk? Kik hordják? Honnan ered? És ez az öltözet mi? Mostanában sokszor látom.
Figyelt kérdés
Mostanában sok helyen látom, főleg fiatalokon. Sokszor vannak mellette még anarcho-kommunista, anarchista és kommunista szimbólumokat is, pl.: bekarikázott A betű, Che Guevara fej, "Bella Caio", "¡No pasarán!", "¡Hasta la victoria siempre!", vörös köppeny vagy anonymous maszk. Gondolom valami félpolitikai aktivista forradalmi szervezet lehet, valami olyasmi, mint az Anonymous csoport. De nem tudom. Mi ez? Mit jelent? Kik hordják?2020. jún. 1. 11:49
1/7 A kérdező kommentje:
2020. jún. 1. 11:51
2/7 anonim válasza:
Létezik egy Money Heist c. sorozat a Netflixen, nézz utána. :) Hogy ez miként lett politikai szimbólum nem tudom, bár a sorozatnak van egy olyan üzenete, hogy a bankjegynyomdában saját bankjegyeket nyomtatni és így ellopni pármillió eurót nem olyan bűn, mint mondjuk kirabolni egy bankot. ;)
3/7 anonim válasza:
4/7 anonim válasza:
Te merre jársz, ahol ilyen maszkos emberekkel találkozol? Én még egyet sem láttam Budapesten.
5/7 A kérdező kommentje:
Pécsen, sok ilyennel találkoztam már.
2020. jún. 1. 12:10
6/7 A kérdező kommentje:
Még márciusban láttam egy ilyen embert, aki Salvador maszkban, Che Guevara-s pólóban és anarchia jeles cuccokban ment el előttem.
2020. jún. 1. 12:12
7/7 anonim válasza:
igen, a money heist cimu sorozatbol ered ez a “hires” dali maszk
szerintem legfokepp, sot csak azok hordjak akik talalkoztak ezzel a sorozattal.
a bella ciao is a sorozatban egy eleg jelentos enek, zene
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!