Helyeslitek az iskola őrség felállításàt?
Én egy elég problémás iskolába jártam,bár nem mostanság volt. Ott megcsinálták azt,hogy (nem bőrszín,hanem tanulmányi átlag szerint) szétszedték a diákokat , kvázi teljesen elszeparálták tőlünk a 2-es átlag alatti tanulókat. A szünetek is külön voltak,és az épületek között sem volt átjárás .
Mindenki boldog volt ,egészen addig amíg hatalmas botrány nem lett belőle ,kirúgták az igazgatót,és azóta is egy pöcegödör az iskola. Néha összefutok régi tanárokkal,senki nem bírta ott már sokkal tovább .
Az a gond,hogy sok helyen nem sima bullyingról van szó, hanem 12-13 éves gyerekek bökővel járnak iskolába , terrorizálják a többieket . És nem csak az iskolában, bár már akkoriban is inkább félrenéztek a tanárok is,minthogy tettek volna valamit. De meg is értem így utólag,minek kockáztassa be ,hogy őt is megverje a familía iskola után,vagy megszurkálja azért a nevetséges pénzért amit a munkájáért kap.
Szóval ott tartottam,hogy nálunk a faluban a hazafelé vezető úton erőszakoltak meg egy lányt ezek a "gyerekek" .. de a buszon sem volt jobb a helyzet .
Ez 20-30 éve történt . Azóta szerintem csak rosszabbodtak az állapotok ,szóval igen ,lehetne iskolaőrség,vagy nevezzék aminek akarják .
És nem ez az egyetlen ilyen hely/iskola ..
Ez csak tüneti kezelés lenne, nem a probléma megoldása, azzal komplexebben kellene foglalkozni, de tűzoltásnak tökéletes, a kormánytól nem is vártam mást. Illetve azzal is foglalkozni kéne hogy a diákokat is védeni kellene a nem megfelelő pedagógusoktól, pl akik önkényesen megalázzák ha valamit nem tudnak stb. És a legtöbb bullyingot pont az ilyen tanárok hagyják a diákok között, őket is jobban kellene szűrni
A helyesírási vagy nem megfelelő fogalmazási hibákért elnézést kérek telefonról írok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!