Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy voltam...

Miért van az, hogy voltam Németországban, és ugyanazok termékek, mint itthon, jobb minőségűek voltak?

Figyelt kérdés
Pl, használok egy ilyen német márkájú hajpasztát, itthon is lehet kapni, ugyanez a hajpaszta Németországban határozottan jobb minőségű volt. Ez mégis hogyan lehet?
2020. máj. 13. 17:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert hozzánk alacsonyabb minőségű termékeket hoznak a nyugati multik. Már botrány is volt belőle.
2020. máj. 13. 17:59
 2/10 A kérdező kommentje:
És sehol nincs ez feltuntetve, hogy alacsonyabb minőség?
2020. máj. 13. 18:03
 3/10 anonim ***** válasza:
31%
Dehogy van.
2020. máj. 13. 18:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Portugáliában vettem egy másfél eurós gagyi fülhallgatót, már fél évig bírja és még mindig jó, itthon egy 1500 forintos kb 1 hónapig bírta átlagban. Óriási a különbség, ide tényleg csak a sz*rt hozzák.
2020. máj. 13. 18:06
 5/10 A kérdező kommentje:
En meg megveszem ugyanolyan termekkent,mikor valojaban nem ugyanaz. Hogy lehet ilyet megtenni?
2020. máj. 13. 18:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez van, ha EU-ban nem egységes a szabályozás.

Amúgy az sem teljesen igaz, hogy csak a Nyugat és Kelet között van különbség, hiszen Németország és Ausztria kapható ugyanazon termék között van eltérés.

2020. máj. 13. 18:27
 7/10 anonim ***** válasza:
82%

Amikor egy cider gyártóját megkérdezték, hogy miért van sokkal kevesebb kevesebb almabor a keleteurópai piacra gyártott termékekben az volt a válasz, hogy igazodnak a piaci igényekhez, illetve a különböző országokban más a felhasználók ízlése.

Tehát a keleteurópai ember direkt igényli a gyengébb ízt, a kevesebb mogyorót és kakaót a csokiba.

A gyártó csak a piaci igényeket követi amikor ugyanazt a mosószert már arányban keveri ha a magyar vagy ha a német piacra megy.

2020. máj. 13. 18:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugye ez csak valami vicc?

2020. máj. 13. 18:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Megfigyeltem hasonlót, más műszaki cikk konfigurációkat árulnak nálunk, mint nyugaton. Például, ugyanaz a laptop más cikkszám alatt fele annyi memóriával szerelt, kicsit ridegebb műanyagból készült változata drágábban kerül forgalomba nálunk, mint nyugaton.

Már az Amazonról sokkal olcsóbb laptopot rendelni a szállítási költség ellenére (vám már van rajta, mert európai raktárból szállítják ki), csak annyi a hátránya, hogy angol, vagy német billentyűzetes.

2020. máj. 13. 18:44
 10/10 A kérdező kommentje:

Én szimplán gyengébb minőséget tapasztalok, nem pedig életerő igenyeket. Ugyanez egyébként a ruhakkal, hiaba veszem meg itthon abban a boltban, ahol eredeti cuccok vannak állítólag és sok esetben még drágábban is.

És ha az anyagi dolgoktól el is tekintünk, az ember azért vásárolja ezeket a termékeket , hogy jobbá tegyék az életét a megvásárolt termékek, és a silány minőséggel silány életét is élünk

2020. máj. 13. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!