Mi lehet az oka, hogy ilyen sokáig élesztőhiány volt /itt ott még mindig az van/ Magyarországon?
"felvásárlási láz sem feltétlen indokolja"
De.
Rengetegen, akik sose szoktak élesztőt venni, 1-2 tízes csomagot is levittek.
Az élesztő gyártó (főleg csomagoló) kapacitás nem ekkora ütemű fogyásra van méretezve. Ha ennyit bír a gép, azon nem lehet növelni, barmi az igény. Ezért lett már kiadva a pékségeknek szánt kilós kiszerelés is, de azt is elkapkodják, pedig rajuk romlik.
"Oké de a többi alapvető élelmiszert /tejet, cukort, liszt,/ viszonylag hamar pótolták."
Ezek már raktáron voltak/vannak és csak szállítani kell - ha kicsit gondolkozol, akkor rájössz, hogy cukrot, lisztet az éves termésböl lehet elöállítani!
"Nem lehet, hogy egyszerűen a gyártó monopól helyzetben van és sz...ik az igényekre?"
És a gyártónak mi elönye lenne abból, hogy nincs bevétele? Mellesleg az élesztögyártáshoz idö kell, azt gyorsítaani nem lehet, mert a gombák nem szaporodnak gyorsabban, csak azért, mert valaki azt szeretné!
"Csak magamat tudom ismételni. Az élesztő iránt hatalmas a kereslet a nagyobb ünnepekkor is pl. karácsony, mégis rogyásig vannak a hűtőpultok még december 24 delelőt is."
Én is csak az eddigi válaszokat tudom ismételni - és remélhetöleg ez alkalommal sikerül felfogni!
A nagyobb ünnepek elött az emberek max 10%-a vesz élesztöt, egyszeri alkalommal és akkor is csak pár csomaggal.
Emellett akkorra eleve többet tartanak raktáron az élesztökészítö üzemek.
Most a "karantén-pánik" tiszteletére 80 % betankolt élesztöböl és és fejelnként 20-50 csomaggal.
Magyarul mondva a vásárlók száma több százszorosra nött, az egy före jutó mennyiség szintén, és még nem is egyetlen alkalommal vásároltak, hanem jóval többször.
Eböl következöen az elöállítás kapacitását többszörösen túllépték a vásárlással, azaz meg kell várni, mire újra keletkezik elegendö.
De arra ÉN lennék kivácsni, hogy SZERINTED egy üzemnek mire lenne jó a saját veszteségét növelni azzal, hogy a szerinted raktáron lévö élesztöt NEM ADJÁK EL!
Ugyanis a kereskedelemben NEM LÉTEZIK olyan, hogy kiszúrunk a vevökkel, mert akkor az a cég igen hamar csödbemegy, uyganis a kereskedelem abból él, hogy ELAD!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!