Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a koronavírus körül terjengő rejtélyekről, és összeesküvés elméletekről?

Figyelt kérdés

Szerintem lehet reráció az össze esküvés elméletekben, ugyanis még mindig nem tudjuk hogy pontosan hogyan terjedt el a vírus. Az interneten vannak különböző videóanyagok, ahol értelmetlenül kínai vagy ázsiai emberek köpködnek olyan helyeken ahol sok ember megfordul, sok turista jár ilyen:lift, metró, ajtókilimcsek. Feltételezések szerint, és sajnos ez értelmet is adhat hogy miért teszik ezt, ők akkor fertőzött gyanús emberek voltak, vagy már igazoltan fertőzött emberek akiknek karanténba lett volna a helyük. Csak valkik felbérelték őket hogy minél több embert fertőzzenek meg. Elég sok milliárdos ember például Bill Gates is elég sokat keres a vakcina előállításán.

A másik kevésbé értelmes, ám elég nagy igazságot, sokak által nem kedvelt igazságot tartalmaz, és sok embert maga köré építő teória. Ez pedig úgy szól, hogy igazából az 5G miatt alakult ez ki, és nincs is olyan hogy koronavírus vagy össze függ az 5G-vel, mert az 5G is "hasonló tünetekkel jár". Szerintem ebben kevesebb reláció van, de az igaz hogy napi szinten rengeteg sugárzásnak vagyunk kitéve, ami a szervezetünkre főleg a gyengébb emberek szervezetére károsan hat, és ezért is van sok rák beteg. Tudom, tudom ezt a fiatalok és sok önmagát okos nagy tudósnak és okos embernek képzelő fiatal (akik közben semmit sem értenek hozzá) nagy hévvel szokták ellenezni, csak hogy ne keljen le tenniük a mobiltelefont, és egy kicsit élniük. Én, meg aki nem feltétlenül mobiltelefonnal a kezében született, azok örülnek főleg a nap végén ha egy kicsit ki vannak kapcsolva az eszközök, mert már fáj tőle a feje ( kivéve ha gyakorizik vagy unatkozik magában itthon) Magamrészéről nem bánom hogy egyesek anternakat gyújtanak fel, sőt hejeslem is mert szerintem ahogy mindennek, úgy a technika fejlődésének is kell határt szabni!

2020. ápr. 19. 00:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
70%

Eddig a legreálisabb verzió, amiről jó tíz éve egy konferencián hallottam:

Állatok között rengeteg vírus terjed, amire azok már immunisak. Azonban ezek mutálódásával olyan verziók jöhetnek létre, melyek emberre veszélyesek.

Lásd madárinfluenza, ami egy kínai tyúkfarmról indult. Hasonlóan a sertésinfluenza, a HIV, a MERS és a SARS különféle változatai.

Esetleges világárvány terjedéséről évtizedek óta készülnek modelek. Több jóval nagyobb halálozási rátájú betegség létezik a világon, amit eddig szerencsésen sikerült lokalizálni. Ezek elterjedése veszélyeztetné komolyan az emberiséget.

2020. ápr. 19. 08:37
 12/21 anonim ***** válasza:
77%
Ha elmondanák nekünk az igazságot, nem kényszerülnénk arra, hogy találgassunk. Szerintem a koronavírus véletlenül szabadult el, viszont szándékosan állítják be sokkal komolyabbnak, mint amilyen, mert valakik gazdasági világválságot akartak csinálni.
2020. ápr. 19. 08:51
 13/21 anonim ***** válasza:

6-os!

"Egy nemzetközi, világszintű összeesküvést" (feltételezhetően) nem úgy működtetnek, hogy 10 ember értsen egyet az ügyben. Akkor nem mennének sokra.

2020. ápr. 19. 09:52
 14/21 anonim ***** válasza:
70%

az összeskövés elméletek nagy részére érvényes, hogy akár igaz is lehetne. csak azt felejtik el sokan, hogy attol még nem biztos hogy igaz.

Leggyakrabban a texasi mesterlövész érvelési hibára épulnek. találnak több eggyező dolgot majd állitják, hogy ez nem lehet véletlen. pedig lehet az. van mondjuk 10 eset, ebből kettőben a valoszinuség szerint lesz több egyező dolog a másik 8-ban meg nem. igy kettő alkalmas összeskuvés elmélet gyártása 8 pedig nem. értelmeszeruen arrol a kettőről fognak összeeskvés elméletek szuletni a maradék 8 meg elfelejtődik.

2020. ápr. 20. 10:21
 15/21 anonim ***** válasza:
59%
#14 Teljesen igazad van. Csak kiegészíteném egy rég hallott mondással, amiben szerintem ezzel együtt mégis van igazság: attól hogy valakinek üldözési mániája van, még nem biztos hogy nem üldözik!
2020. ápr. 20. 10:31
 16/21 anonim ***** válasza:
hát igen. de ez nem a "még akár igaz is lehet" szinonimája? konketizálva: a virusnál 2 eset lehet: természetes vagy mesterséges. esetleg földönkivuli de akkor is ez a két eset lehetséges. a virusnak kulönösen tervezettnek tunő tunetei vannak: hosszu lappangási idő, egészségugyi rendszer összeomlasztása, munkaképtelenek irtásával, na de az első az oka annak, hogy idáig eljutott, ha rövidebb lappangása lenne akkor el se jut europába, vagy ha mégis hamar lokalizálják. ezer más virus van amikre nem érvényesek ezek s azért nincs itt. mondok más példát. 1,2,3,4 folytatst a számsort. mindenki rávágná, hogy 5. de nem, 10. miért? mert én erre a számszorra gondoltam. s lehetne felirni olyan képletet aminek ez az első 4 eleme s 10 az ötödik. soval ki lehet találni mindenfélét ami gyanus és nem lehet véletlen, pedig ezek mind csak vagy vélelenelek, vagy nem. egy kulön szakma ezeknek ténylegesen utána járni.
2020. ápr. 20. 10:39
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
#14 Erre szokták mondani, hogy ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy jár, mint egy kacsa, és úgy úszik, mint egy kacsa, az nagy valószínűséggel kacsa. Lehet magát kacsának kiadó tyúk is, csak annak nem túl nagy a valószínűsége.
2020. ápr. 20. 12:44
 18/21 anonim ***** válasza:
az életedet is feltennéd rá?
2020. ápr. 20. 13:42
 19/21 anonim ***** válasza:
Van az a valószínűségi szint, amire igen. Alapból arra nem tenném fel, amit a 12-es hozzászólásomban írtam, de ha választanom kellene, hogy arra teszem fel, vagy a hivatalos verzióra, akkor arra tenném.
2020. ápr. 20. 16:32
 20/21 anonim ***** válasza:
ez azt jelenti hogy nem hordasz maszkot s eljársz bulizni? mert azzal tennéd fel az lketedet arra, ha igy viselkednél. igaz, másokét is... de ha olyanokét akik szintén, akkor ez megoldhato.
2020. ápr. 20. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!