Jó, hogy ilyenkor jött a vírus, amikor már úgyis hanyatlani kezdett az autógyártás?
A kérdésemet úgy kell értelmezni, hogy van-e jelentősége a koronavírustól független gazdasági visszaesésnek koronavírus idején?
Szerintem nincs, mert ugyanarra a szintre esik vissza pl. az autógyártás, mintha két éve lett volna koronavírus.
Inkább átalakulóban van az autóipar. Minden ilyen átalakulásnak vannak nyertesei és vesztesei.
Az egyik előzőnek is igaza van, nálunk is az lett, mint az USA-ban. Az USA-ban élő rokonaimnak is van 4 autója de az idő nagy részében egyszerre csak egyet használnak. Ezért elég lenne csak maximum kettő, ha az egyik elromlana, vagy valamiért egy időben a család két felének kétféle dolga akadna. Már lassan egy átlag magyar ház előtt is egy családnak 3 autója parkol.
#6 Az autó közlekedési eszköz. Nem mindenkinek áll meg a metró az utcája végén az országban.
Nekünk egy autónk van, de a párom kapott céges autót is - ez már kettő. Ha majd a gyerekem itthonról fog bejárni az egyetemre minden nap, akkor lehet hogy neki is veszünk egy saját, kisebb autót, hogy ne nekünk kelljen a vonathoz fuvarozni mindig oda meg vissza miközben mi is dolgozni járunk - és neki ne kelljen a 6 perces autóút helyett 42 percig ülnie a buszon, mert az nem egyenesen megy a vasúthoz tőlünk, hanem körbejárja a településünket. ha mi is Budapesten laknánk ahol az ablak alatt van a busz, villamos, metró, és több időbe telik parkolóhelyet találni, mint odaérni tömegközlekedéssel a célhoz, akkor nekünk sem lenne szükségünk 3 autóra.
Azért az USA-t írtam példának, mert ebből is látszik hogy tudom, milyen amikor autó nélkül nem tudsz mozogni, mert ott aztán tényleg csak néhány nagyvárosban van jó tömegközlekedés.
De Magyarországon már a nagyon jó tömegközlekedésű helyeken is egy családban több autó van. Nem csak a falvakban, vagy egy kisvárosban sőt pont a falvakban szoktam egy ház eggy autót látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!