Ha "bejönne" a távoktatás gyakorlata később majd szükségtelenné válhat az iskola mai bejárós formája?
#10 Az általános iskolában teljesen véletlenszerűen kerülnek egy közösségbe a gyerekek, akik ráadásul éppen az alatt a 8 év alatt változnak meg teljesen és alakul ki a saját személyiségük. Persze hogy nem lesz jó a közösség, hiszen azon kívül hogy egy osztályba kell járniuk, semmiben nem fognak egyezni. A középiskola már javarészt a diák választásának eredménye és olyanokkal kerül össze egy osztályba akik hasonlóak hozzá. Ráadásul már nem gyerekként kezelik őket a tanárok, nagyobb az önállóság.
Azonban ha nem lenne az általános iskola ahol megtanuljuk az alapvető közösségi normákat, az együttélés szabályait vagy éppen megtapasztaljuk ezek nehézségeit, jó esetben megoldási, elkerülési módjait, akkor a középiskola sem lenne jobb.
Nekem NAGYON segített szocializálódni. Ez alatt a 4 év alatt még jobban bezárkoztam, kialakult a szorongásom például volt hogy nem mertem enni az iskolában. Én anno próbálkoztam, most már mindegy. Lehet nem is látom őket többet! :)
Saját véleményem. Valakinek tényleg jobb a bejárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!