Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha "bejönne" a távoktatás...

Ha "bejönne" a távoktatás gyakorlata később majd szükségtelenné válhat az iskola mai bejárós formája?

Figyelt kérdés
Minek menjenek iskolába, úgy sem érzik jól ott magukat, csak bántják egymást, a tanárokat kiidegezik, ha bejönne a mostani próbálkozás, ami a diákoknak biztosan jobban tetszene a távoktatás, nem kellene az iskola a mai formájában, mindenki otthon tanulna amennyit tud, akar az eredmény ugyanaz volna, vagy viszi valamire vagy nem, ez mindenkinek jobb volna...
2020. márc. 17. 07:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#10 Az általános iskolában teljesen véletlenszerűen kerülnek egy közösségbe a gyerekek, akik ráadásul éppen az alatt a 8 év alatt változnak meg teljesen és alakul ki a saját személyiségük. Persze hogy nem lesz jó a közösség, hiszen azon kívül hogy egy osztályba kell járniuk, semmiben nem fognak egyezni. A középiskola már javarészt a diák választásának eredménye és olyanokkal kerül össze egy osztályba akik hasonlóak hozzá. Ráadásul már nem gyerekként kezelik őket a tanárok, nagyobb az önállóság.

Azonban ha nem lenne az általános iskola ahol megtanuljuk az alapvető közösségi normákat, az együttélés szabályait vagy éppen megtapasztaljuk ezek nehézségeit, jó esetben megoldási, elkerülési módjait, akkor a középiskola sem lenne jobb.

2020. márc. 19. 08:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Ez mondjuk jogos, igazad van. Legalább megtanultam azt általánosban, hogy milyennek nem kell lenni. Ez tény. A legtöbb volt általános osztálytársam nem is változott jó irányba, bűnöznek, átvernek embereket, stb.
2020. márc. 19. 14:11
 13/13 anonim ***** válasza:
63%

Nekem NAGYON segített szocializálódni. Ez alatt a 4 év alatt még jobban bezárkoztam, kialakult a szorongásom például volt hogy nem mertem enni az iskolában. Én anno próbálkoztam, most már mindegy. Lehet nem is látom őket többet! :)

Saját véleményem. Valakinek tényleg jobb a bejárás.

2020. márc. 24. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!