Van még reménye az országnak?
Hát nekem valami eléggé fake-nek tűnnek a statisztikák.
Nézd meg csak a lakás árak változását a fizetésekhez képest: 2018-2019 átlag magyar nettó fizetés 300k. ( Persze... mesélj még ) Ezzel próbálják igazolni hogy a lakás árak nem változtatak megfizethetetlenné, tehát ugyan azt az átlag fizetés / négyzetméter árat tartják mint 7 éve.... Aha persze.....
Nagyon hitelesnek tűnik az oldal.
Ne a portálokat olvasgasd meg a statisztikákat elsősorban,mert az egyik azért ferdít hogy Viktornak nyaljon be,a másik meg azért hogy Ferkónak,normális objektív hír portál nem nagyon van,egyedül talán az rtl híradói állnak a legközelebb a valósághoz.Az árak az egekben,a fizetések alig nőnek,az albérlet árak megfizethetetlenek jóformán,a "csúcs szakmákon" kívűl mint orvos,ügyvéd,bíró,ezredes senki nem tud érdemben jól élni,a vállalkozások világában a multik tarolnak,a kis és közép vállalkozások sorsa pengeélen táncol.Én speciel az említett csúcs szakmákon kívűl,hacsak nem vagy valami gyári kulis,nem hallottam egy ismerőstől sem hogy a 200.000-et meghaladta volna a keresete,a legtöbb embernek el sem éri,ez a szomorú igazság,ha a drága egyetlen "hiteles" statisztikákból kivennék Lőrincke,Csányi bácsi meg egyéb kapitalista bűnözök keresetét,itt még 160 sem lenne az átlag kereset.
Az meg hazugság hogy külföldön olcsóbb lenne bármi is mint itt,csak ott 3-4x ennyit keresnek a melósok,igazán jómódban élni nem nagyon lehet egy átlag embernek,max annyit tud összehozni hogy kimegy pincérnek,itthon meg lesz egy hitel mentes lakása,kocsija,meg tud valamennyit tartalékolni a mellett hogy normálisan tud ruházkodni meg zabálni,itthon a hazai keresetekből ez sem tud sajnos megvalósulni...Ez a helyzet.
Persze, simán lehetsz optimista, vannak területek, amelyek fejlődnek. Persze az egyéni élethelyzetedet el kell ehhez választani az ország helyzetétől.
Utóbbira azért nehéz a rózsás jövőt felvázolni a munkaerőhiány, az innováció hiánya és a rossz politikai/társadalmi helyzet miatt (és nem elsősorban és csak a Fideszre gondolok, az egész sajnos egy negatív spirál, amiből ki kell törni ahhoz, hogy valami érdemben megváltozzon).
Én a legtöbbször azt látom hogy oké anyagilak nemjutsz egyről a kettőre vagy egy jobb szakmával is lasabban jutsz el valahova, de mellé még társul az emeberek mentalitása is, hogy hát mindenki marha önző/bunkó/nem törödőm/porléma hárító/primitív/másokat eltaposó/ ha nekem szar legyen másnak ezért nem társadalmi szinten gondolkoznak hanem csak egyén szintéjén, illetve mindenki csak egy hónapra előre lát és szarik bele hogy milyen országot hagy maga után, csak ma legyen nagyon jó ( hiszen a többiek is ezt tanulják hiszen a mentalitás átragad másokra is )
Ilettve még azt is hozzá tenném hogy az is bosszantó hogy az emberek engedik hogy megtegye velük ezt a politika is, hiszen a jelenlegi politikai helyzet az itthoni átlag embereknek a tükörképe.
Én úgy olvastam anno, hogy Ausztriában már azért megbuktatták az egész kormányt, mert az egyik nagyobb vezető felvetette, hogy megkéne csinálniuk ugyan azt a médiával mint az Orbánék itthon Magyarországon ( rejtett kamerás felvétel szivárgott ki ). Gondolom többen olvastátok.
De hát a magyar ember nagyon könnyen rászedhető mert buta mint a föld, 10k-s rezsi utalványig és a krumpli osztásig lát.
"Van még reménye az országnak?"
Ha esetleg valamelyik évben gyenge lenne a krumplitermés, akkor talán igen!
Vidéken van egy mérnöki baráti társaságom, akikkel anno egyetemen barátkoztunk össze. Talán 1 db van köztük, aki Fideszes.
Ahogy látom a 20-30 közötti korosztály el vesztették rendesen. Köztük engem is. Nem is tervezek itthonra se családot, se már túlságosan nagy karriert sem.
Irány Európa! Aztán majd a narancsosok fizessék helyettem az adójukból ezt az ámokfutást.
ÉS ez lemaradt: Engem nem lehet meghlyiteni a nagy bérnövekedéssel sem.
Németországhoz egy centivel sem kerültünk közelebb. Sem máshoz.
A nagy bérnövekedést elvitte a 300-ról 350/360ra gyengülő Euró.
Persze,ahogy egy Fideszes politikus nyilatkozta:
A magyarnak mindegy, úgyis a Balatonon nyaral :DDDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!