Beperelném, feldobnám a főnököt, kapnék talán tíz-tizenöt milliót de közben a vállalat tönkre menne, elbocsájtanának 72 embert, vajon mi volna jó döntés?
Mond meg a főnöknek, hogy fizessen, vagy beperled.
A káposztais negmarad, a kecske is jóllakik.
Zsarolás 2-3 évet is kaphat.
Ügyvéd persze, hogy azt mondja.
De azért ez lehet 3-5 év is.
Ahogy írták, egyáltalán nem biztos hogy a VÉGÉN te kerünél ki győztesen. A magyar perek nagyon elhúzódnak, akár 8-10 éved is rámehet ha a cég fellebbez és megtesz mindent hogy ne legyen gyorsabb az ügy.
ha meg a pereskedés közben a cég tönkremegy - akkor nem is lesz miből téged kifizetni.
Ugyanakkor nem árultál el semmit arról, hogy miért perelnéd a céget - mert lehet hogy az a dolog fontosabb, mint a cég fennmaradása. Persze nem az hogy te nyerj rajta 10-15 milliót.
De abba is gondolj be hogy mit veszítesz még el ezért a kis pénzért!
Azzal a tönkretett céggel, a 72 elbocsátott ember családjával egyszerre elveszítenéd a munkádat, a lakóhelyedet, rengeteg ismerősöd és barátaidat is. Ha állást keresnél az tuti hogy eljutna hozzájuk mit tettél a korábbi cégeddel.
És csak 10-15 milliót kapnál. Meddig élnél meg belőle?
A te nyomorod kit érdekel?
Veled ki törődik ha épp xarban vagy? (családtagokon kívül)
Pont annyira érdekeljen téged is más baja!
10-15 millából, ha észnél vagy, egyenesbe teheted az életed.
#4 vagyok:
A lelkiismeret csak gyengít, sebezhetővé tesz.
#5 "A lelkiismeret csak gyengít, sebezhetővé tesz."
Igen. Meg emberré.
Persze akinek nincsen - és így nem fér ebbe a kategóriába - annak nehéz magyarázni a fontosságát.
Az ügyvéded persze hogy azt mondta, a valóságban ellenben sosem lehet ezt 100%-ra kijelenteni.
Arról nem is beszélve, hogy hány évig húzódna az ügy, mialatt akkor is fizetned kell a költségeket ha majd végül tényleg megnyernéd. Addig meg mit csinálsz?
#5 #6-nak:
Az meg sem fordult a fejedben hogy én azt gondolom helyesnek amit leírtam, csak épp nem olyan vagyok?
Ezt csak felismertem.
#8 Tudod erre mondják hogy akinek nem inge - ne vegye magára!
Miért vetted?
Beperelni olyasmiért tudod, amivel neked jogsérelmet okozott. Ezért neked teljesen jogosan jár a kártérítés, ha megalapozott az ügy, és valóban megnyered.
Mondjuk, nem tudom, hogy mi lehet az a jogsérelem, ami 10-15 millát okoz, talán maradandó egészségügyi károkozás, a munkáltatónak felróható hibából.
Én ezért tuti, hogy perelnék, ennyi pénzért már érdemes harcolni. A 72 munkás meg majd keres magának másik munkát, legalább ők sem lesznek veszélyeztetve. És teljesen megérteném a 72 munkás egyikeként is a helyzetet. A munkáltató a hibás, ha így alakult, és nehogy már megússza, még profitáljon is tovább belőle.
Valaki írta, hogy ezek után tuti, hogy nem találnál állást, ez egy hatalmas baromság, mint ahogy az is, hogy ennyi pénz semmire se elég. Senki nem mondta, hogy életed végéig kitart, de azért nagyon is sokra elég. Esetleg indíthatsz belőle egy saját vállalkozást is, hogy csak egyet mondjak.
Gyűjts be minden bizonyítékot, mielőtt még kinyitnád a szád, nehogy meg tudják hamisítani, el tudják tüntetni.
Feldobás alatt nem tudom, mit értesz pontosan, az nem jogi kifejezés. Ha azt, pl. hogy tudomásod van pl. adócsalásról, és mellesleg még ezt is a nyakába varrnád csak úgy bosszúból, azt is megteheted, csak számolj azzal, hogy először mindig az állam kapja meg a jussát, aztán mindenki más. Tehát ha lefüleled a NAV-nál, hogy tartozik 50millával nekik egy csalás miatt, a cég vagyona 40milla, akkor te semmihez nem jutsz.
Az ügyvéd abból él meg a legjobban, ha elhúzódik egy per, minél jobban túl van bonyolítva, de nem biztos, hogy az a legegyszerűbb megoldás. Első körben próbálj meg konzultálni egy másik ügyvéddel is, anélkül, hogy feltárnád, mit mondott az első ügyvéd.
Az viszont nagyon fontos, hogy figyeljétek (figyelje az ügyvéd), hogy a cég nem lesz-e suttyomban felszámolás alatt, mert akkor be kell jelenteni, hogy per van folyamatban, és a felszámolás során azt is figyelembe kell venni, egészen pontosan a per lezártáig nem zárulhat le a felszámolás sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!