A sikeresebb emberek körében népszerűbb a Fidesz?
Egy ideje észrevettem ezt. Lehet, hogy csak véletlen, de az én ismerősi körömben általában a sikeresebb emberek szinte kivétel nélkül Fideszesek. Gondolok itt a diplomás emberektől kezdve a vállalkozókra. Itt most semmi fideszes kapcsolatra nem kell gondolni, ezek az emberek már 2010 előtt is jól étek.
Ellenben az ellenzékiek nagy része a "kisember". Nem képzi magát, meg még csak véletlenül sem mozdulna, hogy előbbre jusson bármilyen téren. Ismerősök közül nálam ezek a 15 éve dolgozom a gyárban, és 15 éve panaszkodok hogy minden szar típusú emberek az ellenzékiek.
Ez nálatok is így van? Vagy csak véletlen lenne?
10-es, szerintem te tudsz valamit!
De milyen rosszul?!
#10 szerintem inkább szomorú, hogy a lepukkant kisemberek pártja ez is, mint testvérpártjai az MSZMP-KISZ-állambiztonság "szent" háromságból.
"jobboldalt a tehetősebb, felsőbb rétegek támogatják (nem csak Magyarországon, hanem világszerte)" már hogy támogatnák magyarországon, ha nincsen jobboldali párt? Az mindegy, hogy a fidesz mit mond magáról, de az MSZMP-KISZ-állambiztonsági tagokból álló tagság, államosítások, "megvédés" mindenfélétől, főleg a "hanyaló" nyugattól, a szovjetúnióval nagy barátságban, központi árazások, segíly, krumpliosztás, propaganda, eléggé árulkodó.
"rendezvényeken lézengő párszáz nyugdíjashoz képest a Fidesz sok tízezres tömegeket képes megmozgatni. Pl. a Békemenet(ek)en sem szoktak túl kevesen részt venni, a vonulók közt pedig jólöltözött, értelmes tekintetű embereket látni, túlnyomórészt a fiatalabb és a középkorosztályból."
Na ezen jót röhögtem! A legutóbbi, pár évvel ezelőtti békameneten, alig voltak, és az is a szokásos kádárista nyugger tömeg volt, ahogy mindig is a békamenteken, és a fidesz pártrendezvényeken, akikről annyi vices video készült, ahogy fröcsögnek az "ellenségre".
Tavaly a tüntetéseknél a bajer zsóti habzó szájú komcsi nem értelmiség is azt mondta, békamenetet szervez, és elkeni a tüntetők száját. "békeharc" ugye... de nem sikerült, pedig drukkoltunk nekik!
Én meg azt mondom, hogy a Fidesz-rajongók 2 fő csoportot alkotnak:
1. Magas keresetűek, akik a havi 1-2 M-ból ugyanúgy csak 16 %-ot fizetnek, mint a szegények a minimálbérből. Gyerekkel még ennyit se. Ők okosak, jól tudják, hogy személyes érdekük Viktorra szavazni, az ország érdekénél ez fontosabb.
2. Tudatlan, ostoba emberek (jellemzően alacsony fizetéssel, alacsony nyugdíjjal), akiket könnyen lehet az orruknál fogva vezetni. Ők nem fogják fel, hogy magasabb az adójuk, mint Gyurcsány idején, mert akkor csak a minimálbér fölötti összeget adóztatták. Nem látják, hogyan gazdagodnak a Fideszhez köthető cégek, mert csak a cenzúrázott tévéadókat nézik, ahol ezekről nem esik szó. Meg őket lehet ijesztgetni a migránshadakkal, pedig a legtöbbjük még kitömve se látott arab meg néger migránst, nem hogy élőben.
#15 nem csak 16%-ot fizetnek, ahogy a minimálbéresek sem, hanem majdnem 50%-ot. Ugyan is az szja, a kisebbik része a jövedelemből adózott összegnek.
De tény, hogy az átlag birkának az szja ragadt meg, így pár éve mikor csökkentették, örült mint majom a farkának, azt észre se vette, hogy ugyanannyival növelték a nyugdíj-egészségügy adót, és egyéb adókat.
Max kölykökkel lehet kevesebb az adója, ahogy a minimálbéresnek is...
Szóval az 1. az inkább a holdudvar, húsosfazék közeli emberek, a 2. az stimmel.
Az extrajövedelmek magas részét 40 % adó terhelte régebben, a háromkulcsos időszakban, és még a kétkulcsos megszüntetésekor is 36 %. Tehát akiknek korábban ebbe esett a jövedelmük nagyobb része, azok azért még mindig jól járnak a 16-tal.
Az államnak ezt a bevételkiesését pótolják ki manapság az alacsony keresetűek, mert korábban ugye csak a minimálbér összege feletti rész volt adóköteles, most meg már az 1 Ft-os havi jövedelem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!