Mennyire reális a Freedom House 2019-es értékelése és világtérképük, mely szerint Magyarország ma már csupán részben szabad?
A Freedom House egy olyan oldal, ahol azt mutatják be, a világ különböző országaiban mégis mennyire szabadok az emberek, mennyire erős a demokrácia, ha egyáltalán van ott demokrácia. Megnézve a térképet, számomra megdöbbentő dolgokat láttam, alig hittem a szememnek.
A térkép azt mutatja, hogy Magyarország 100-ból 70 pontot kapott mindössze, s hogy csak "részben szabad". Ez engem megdöbbentett, főleg annak olvasatában, hogy a listán rengeteg olyan ország kapott jobb értékelést, amikről egyáltalán nem hittem volna.
A lista alapján a Dél-afrikai Köztársaság 79, Namibia 75, Botswana 72, India 75, Benin 79, Ghana 83, Senegal 72, Bulgária 80, Románia 81 pontot kapott. Tényleg reális, hogy ezekben az országokban az emberek szabadabban élhetnek, mint Magyarországon? Mennyire hiteles ez a térkép és az eredmények?
"Az átlagembernek azért nem tűnik fel, mert a kádárizmusban ragadt elméjével fel sem fogja, hogy milyen egy ténylegesen szabad ország állampolgárának lenni."
Tudod, kisgyerek 30 év elteltével visszamutogatni Kádárra, az olyan öngól, mint ide Tanzánia!
Az igazi szabadságot érezni lehet; a szabadságot nem felfogni és elhinni kell!
Ha elutazol pl. Prágába, akkor azonnal érzed hogy szabad vagy!
Olvasd el a pontozási kritériumokat. Elég hosszú kérdéslista alapján dőlnek el a pontszámok.
Elég nagy szégyen nem csak Magyarországra de az unióra nézve is hogy évek óta eltűri ezt.
Dehát a pénz a profit az nagy úr.
Múltkor egy férfit nem vettek fel egy patkányírtó cégbe, mert O1G volt a profilképén. Kálmán Olgát egy tulajdonos váltás másnapján kirúgták. A vidéki polgármesterek néhánya meg kiskirályoskodik. Minden jelentősebb törvényt úgy visznek át a parlamenten, hogy ne kelljen róla társadalmilag egyeztetni.
Nem lepődöm meg azon, hogy Botswana és társai is jobb eredményt kaptak, mert a szegénységből nem következik egyeneságon a szabadság és érvényesülés jogainak csorbulása.
Amin én inkább meglepődtem az az, hogy Ukrajna milyen magas értéket kapott. Vanna ukrán ismerőseim és a véleményük jóval 60 pont alatti szokott lenni.
Folyt:
Fragile States Index, még jobban állunk minden szomszédunknál.
A befektetőket ez láthatóan jobban érdekli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!