Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan tudnám megoldani a...

Hogyan tudnám megoldani a legegyszerűbben, és a legolcsóbban?

Figyelt kérdés
Fűtéskorszerűsítést szeretnénk, egy 60nm vályogházban de sajnos 1 kémény van az is a nagyszobában. Eddig csempe kályhával próbáltuk fűteni, hát maximum 2 szobát sikerült vele azt is nehezen. Gondolkodtunk fatüzelésű kazánban de ahhoz új kéményt kellene húzni plusz kazánházat, tehát ez úgy néz ki hogy kilöve.

2019. máj. 11. 18:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
invertes split klímára gondolok
2019. máj. 11. 20:32
 12/20 anonim ***** válasza:

Mást nem is kapsz.

Itt olvashatsz a fűtèsi hatèkonyságáról. [link]

Viszont a vályogot fűtheted jócskán.

2019. máj. 11. 20:48
 13/20 anonim ***** válasza:
Olcsón ès egyszerűen nem tudod megoldani. Bármit csinálsz, 5-600 ezer alatt nem úszod meg. Hogy bármit betervezzèl, először jó volna tudni a ház hőigènyèt, legalább hozzávetőlegesen. Cserèpkályha sem olcsó, a kandalló gyorsan kihűl.
2019. máj. 11. 20:57
 14/20 A kérdező kommentje:
höigénye az van dögivel, eddig egy szezont sem úsztunk meg 200-ezer forint alatt, és mint írtam is csak 2 szobát fűtöttük eddig javarészt
2019. máj. 11. 20:59
 15/20 anonim ***** válasza:
24%

Nem tudom miért pontoztak le, most vettünk fali panel fűtőtesteket. Ez jött ki legolcsóbbra. És nem kellett széttúrni érte az egész házat, egy régi házat fűtünk vele, ahol egyetlen cserépkályha volt, amit le kellett bontani.

Nem a régiféle sokat fogyasztó villanyradiátorokra gondoltam.

2019. máj. 11. 21:01
 16/20 anonim ***** válasza:
63%

Legolcsóbban? Hm.

A meglévő kályha által adott meleget osztanám szét jobban. Abban a helységben, ahol fűt, csinálnék több faláttörést 100-150mm átmérőben a fűtetlen helyiségek felé. Leginkább közvetlenül a mennyezet alatt. Műa. csövet tennék az áttörésekbe. Abba pedig egy-egy ventilátort, hogy mozgassa a meleg, kályha által termelt levegőt. A konvekciós kör kialakulásnak érdekében a két helyiség közti ajtóra lyukat fűrészelnék, ráccsal.

2019. máj. 11. 22:07
 17/20 A kérdező kommentje:
Hát nem is tudom... :D Lehet hogy ki spórolunk egy vízteres kandallóra. Azt látom a legjobbnak.
2019. máj. 12. 08:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Talán az a legolcsóbb, de gyorsan kihűl ha nem raksz rá. Hőtartása "0", az elèrhető árúak hatásfoka sem az igazi. Ezekkel számolj.
2019. máj. 13. 07:07
 19/20 anonim ***** válasza:
#15. A fali panelek sztem elèg drágák, viszonyítva, bár biztos jobb èlettartammal bírnak. Sajna az 1kw fűtèi energia règen is ma is ugyan annyi volt, 1kw! Ami akkor ès most is 100%-ban hővè alakul. Ez nem változott, csak "radiátorok" kialakítása. A villamos energiát eleve más energiahordozóból-olaj, gáz, szèn stb állítják elő, ezèrt nem a legolcsóbb. De kw- ban összehasonlítva ezèrt is drágább sokkal a gáznál. A karbantartást telepítèst hozzávève már nem annyira.
2019. máj. 13. 07:15
 20/20 mindentudó99 ***** válasza:
Ahoz kandalóhoz jó lenne besúvasztani valahova egy min. 750 literes puffert. Sokat dobna a gazdaságosságon.
2019. máj. 13. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!